Jača poziciju na tržištu

Pepsi kupuje proizvođača energetskih pića Rockstar za 3,85 milijardi dolara

Pepsi je s brendovima Mountain Dew Kickstart i Mountain Dew Game Fuel već prisutan na tržištu energetskih pića, ali u manjoj mjeri nego Coca-Cola
Pepsi
 Mario Anzuoni / REUTERS

Američki prehrambeni div PepsiCo u srijedu je priopćio kako će kupiti Rockstar Energy Drink za 3,85 milijardi dolara, što je najveći ulaz te američke kompanije na tržište energetskih pića na kojem se veći konkurent Coca-Cola brzo širi.

Pepsi je s brendovima Mountain Dew Kickstart i Mountain Dew Game Fuel već prisutan na tržištu energetskih pića, ali u manjoj mjeri nego Coca-Cola. Rockstar već distribuiraju na nekim tržištima.

Coca-Cola pak ima udio u Monster Beverageu a početkom godine u SAD-u je predstavila vlastita energetska pića, koja su u Europi puštena u prodaju nekoliko mjeseci ranije. Rockstar je osnovan 2001. godine u Las Vegasu i u marketingu se oslanja na sponzorstva sportskih i glazbenih festivala.

U Pepsiju procjenjuju da akvizicija neće utjecati na njihove prihode ni na dobit po dionici u 2020. godini. Globalnim tržištem energetskih pića dominira austrijski Red Bull, napominje Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:49