Investicijski tsunami

Ove godine Plava Laguna uložila je pola milijarde kuna, u 2019. plan je 300 milijuna kuna

Najveći dio ulaganja odnosi na izgradnju nove upravne zgrade u Poreču
Kamp Savudrija, render
 Plava Laguna

Hotelska kuća Plava Laguna u 2019. će godini, priopćili su iz te tvrtke, u svoje objekte u Umagu, Poreču i Rijeci uložiti 300 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na izgradnju nove upravne zgrade u Poreču te preuređenje kampa Savudrija koje će uključivati i nove dodatne sadržaje.

U kamp Savudrija tako će biti uloženo oko 46 milijuna kuna potrebni da bi se napravila njegova transformacija u kamp za obitelj i parove s ponudom aktivnog odmora, a najavljeno je postavljanje mobilnih kućica te glamping šatora.

Kamp će dobiti i bazen veličine 3200 četvornih metara što bi trebalo omogućiti, nadaju se u Plavoj laguni, produljenje sezone te povećati popunjenost kampa, a sljedeće je godine planirano i manje ulaganje u kamp Park Umag, u iznosu od 6,2 milijuna kuna s kojima će se urediti parcele te također postaviti glamping šatori.

Kad je u pitanju izgradnja nove upravne zgrade u porečkoj poslovnoj zoni Facinka, tvrtka ovdje planira uložiti 86 milijuna kuna, a dodatnih šest milijuna bit će uloženo u šest vila u turističkom naselju Bellevue u Plava laguna Resortu.

Plava Laguna
Kamp Savudrija

Za 2019. godinu tvrtka također najavljuje pojačano ulaganje u proširenje i uređenja smještajnih kapaciteta za radnike u Poreču i Umagu.

Obzirom je u 2018. godini tvrtka uložila pola milijarde kuna, ulaganja za tekući i narednu godinu čine sve skupa investiciju od sto milijuna eura što je, poručuju, najviši iznos ulaganja u novijoj povijesti tvrtke.

Plava Laguna
Kamp Savudrija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:45