Tek za dva tjedna

Odgađa se otvaranje najvećeg designer outleta u Hrvatskoj jer radovi i dalje traju

Mihajlov: 'Ovu smo odluku donijeli nastavno na naše obećanje građanima Hrvatske'
Designer Outlet Croatia
 Boris Kovačev / Hanza Media

Najveći outlet kompleks u Hrvatskoj "Designer Outlet Croatia", koji se već godinu dana gradi pokraj IKEA-e u Zagrebu, unatoč brojnim najavama neće biti otvoren u četvrtak. Iako su u IKEA-i zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno radili na promociji svečanog otvorenja, na službenoj stranici outleta su danas objavili kako je otvorenje pomaknuto za 21. lipnja. Branko Mihajlov, direktor Designer Outlet Croatia, rekao je kako se otvorenje odgađa zbog intezivnih radova koji zahtijevaju više vremena kako bi se outlet dovršio u skladu s njihovim profesionalnim standardima.

- Ovu smo odluku donijeli nastavno na naše obećanje građanima Hrvatske, kao i budućim kupcima, kako bismo im omogućili uistinu jedinstveno iskustvo kupovine u novom outletu. Kako bismo u potpunosti mogli ispuniti ovo obećanje i opravdati sva očekivanja, moramo odgoditi otvorenje za 21. lipanj i osigurati da outlet bude u potpunosti spreman za prve posjetitelje – rekao je Mihajlov.

I prije je bilo jasno da velebni kompleks nije pri završetku. Radnici i strojevi se i dalje nalaze unutar prostora outleta dok se iznad betonske ograde naziru vrhovi šarenih kućica koje su inspirirane arhitekturom različitih hrvatskih regija (Istra, Dalmacija, Slavonija, Zagorje). Radnici su nam rekli kako njima nisu ništa rekli o završetku radova, dok su nam sami djelatnici IKEA-e ovo prijepodne i dalje govorili da je otvorenje zakazano u četvrtak.

- Outlet se otvara u četvrtak, to je sigurno. Iako su radnici i dalje unutra, rekli su nam da će se svejedno otvoriti za građane – rekla je jedna djelatnica, a isto nam je potvrdio i njen kolega.

- Pa bit će Severina. Otvorenje je u 17, a koncert u 20 sati – rekao je.

Zagreb, 050618.
Gradiliste trgovackog centra Designer Outlet Croatia cije otvorenje je predvidjeno 07.06. odmah pored IKEA-e.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Designer Outlet Croatia

Severina za dva tjedna

Ipak, čini se kako je u zadnji čas odgođeno veliko slavlje. Naime, na svečanom otvorenju trebala je pjevati Severina, pripremili su i veliku nagradu igru za članove VIP cluba te posebnu autobusnu liniju koja iz Zagreba vozi do Rugvice, ali čini se da će nestrpljivi kupci morati pričekati još dva tjedna na kupnju dizajnerskih krpica po niskim cijenama. Na službenoj stranici Designer Outlet Croatia stoji kako će građani moći (kada se otvori) kupiti odjeću sniženu i za 70 posto, a spominju se marke poput: Adidasa, Armani Exchangea, Massa, Timberlanda, Jeordie'sa i još više od 100 fashion i lifestyle brendova. U priopćenju su još spomenuli kako će na dan otvorenja (21. lipnja u 17 sati) centar raditi do ponoći, dok će od petka 22. lipnja do nedjelje 24. lipnja raditi produljeno do 22 sata. Koncert, akcije i autobusna linija se samim time isto tako odgađaju za dva tjedna.

Zagreb, 050618.
Gradiliste trgovackog centra Designer Outlet Croatia cije otvorenje je predvidjeno 07.06. odmah pored IKEA-e.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Designer Outlet Croatia

Investicija od 88 milijuna eura

Što se tiče samog centra, tvrtke Ikea Centres i švicarski Mutschler Outlet Holding investirali su u gradnju 88 milijuna eura. Gradnja je planirana u dvije faze, prva s iznosom od oko 60 milijuna eura trebala je biti završena u proljeće 2018., a druga u idućih nekoliko godina. Branko Mihajlov, direktor outlet centra, najavio je prošle godine kako ciljaju na publiku od oko 5 milijuna kupaca koji su na oko 2 sata vožnje od Zagreba, uključujući BiH, Mađarsku, Sloveniju i druge zemlje regije te da se radi o prvom takvom centru u ovom dijelu Europu. Sličan je outlet prošle godine otvoren u Portugalu. Outlet centar u Zagrebu će biti na površini od 25 tisuća četvornih metara, imat će oko 150 dućana, odnosno poslovnih prostora i zaposlit će oko 400 ljudi.

Zagreb, 050618.
Gradiliste trgovackog centra Designer Outlet Croatia cije otvorenje je predvidjeno 07.06. odmah pored IKEA-e.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Designer Outlet Croatia

Kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta, koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe uključujući Shoping Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj te Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge. Direktor Thomas Reichenauer istaknuo je da imaju velika očekivanja od zagrebačke lokacije, kao i da je 50 posto predviđenih dućana modni brendovi, dok se ostalo odnosi na razne stvari za kuću, djecu, ljubimce, ugostiteljske objekte i druge sadržaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:33