Pripojenje

Objedinjeno upravljanje Allianz obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima

Ovo pripojenje ekspertnih timova omogućit će još kvalitetnije i efikasnije korištenje resursa
Ilustracija
 Davor Pongračić / Hanza Media

Allianz ZB, društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, pripojeno je Allianz ZB društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, a sukladno prethodno dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), izvijestili su u srijedu iz AZ mirovinskih fondova.

Kao preuzimatelj, Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, dobilo je odobrenje Hanfe i za osnivanje te upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima te će nastaviti poslovati pod nazivom Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Kako se navodi u priopćenju, uprave društava i njihovi osnivači na poslovno, organizacijsko, financijsko i pravno povezivanje odlučili su se radi dodatnog unapređenja kvalitete i učinkovitosti upravljanja imovinom članova AZ mirovinskih fondova.

AZ obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi su, svaki u svom segmentu, vodeći fondovi po imovini pod upravljanjem, ističe se u priopćenju te dodaje da AZ društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima sada upravlja imovinom od gotovo 40 milijardi kuna.

AZ obvezni mirovinski fondovi, naime, sa svojih 37,1 milijardi kuna pod upravljanjem drže 38,5 posto ukupnog tržišta u imovini, a AZ dobrovoljni mirovinski fondovi 52,5 posto ukupnog tržišta s imovinom od 2,1 milijarde kuna.

Objedinjavanje ekspertnih timova, navodi se, omogućit će još kvalitetnije i efikasnije korištenje resursa kojima društvo za upravljanje raspolaže što će rezultirati daljnjim unapređenjem poslovanja na korist više od 650.000 članova AZ obveznih i preko 150.000 članova AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:02