Povećali dobit

Neto dobit HT-a porasla na 872 milijuna kuna, prihodi na 5,79 milijardi

Iz HT-a najavljuju nastavak investicija koje su u dosadašnjem tijeku godine premašile milijardu kuna
Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a
 Sandra Simunovic / CROPIX

Hrvatski telekom u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 872 milijuna kuna, što je za 18,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su ukupni konsolidirani prihodi porasli za 2 milijuna kuna, na 5,79 milijardi, priopćila je u srijedu ta kompanija.

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, EBITDA prije jednokratnih stavki u prvih devet mjeseci 2018. porasla je za 3,5 posto, na 2,43 milijardi kuna, uz maržu od 41,9 posto.

Porastu profitabilnosti doprinosi i Crnogorski Telekom koji je ostvario EBITDA u iznosu od 177 milijuna kuna, što je za 5,2 posto više od EBITDA-e ostvarene u istom razdoblju 2017. godine, kaže se u priopćenju.

U izvješću se još ističe da su nastavljena ulaganja u mrežnu infrastrukturu. Od početka godine investirano je 1,24 milijardi kuna, a većina ulaganja odnosi se na modernizaciju infrastrukture za fiksnu i mobilnu mrežu.

- U prvih devet mjeseci postigli smo odlične rezultate, a prema ostvarenom rastu svih ključnih financijskih pokazatelja riječ je o jednom od najboljih kvartala Hrvatskog Telekoma u posljednjih pet godina. Do kraja godine nastavljamo s investicijama, koje su već sada premašile milijardu i 241 milijun kuna, čime Hrvatski Telekom dodatno potvrđuje poziciju vodećeg investitora u Hrvatskoj - poručio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković u poslovnom izvješću.

Pristupnom mrežom nove generacije (NGA) sada je pokriveno 58,1 posto kućanstava, a optička pristupna mreža dostupna je za 399 tisuća kućanstava. U mobilnoj mreži, unutarnja pokrivenost stanovništva 4G mrežom iznosi 78,7 posto, dok je pokrivenost u vanjskom okruženju na razini od 98,4 posto, navodi se između ostalog u izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:20