Promjena imena

Nakon 19 godina postojanja na hrvatskom tržištu pod vlastitim brendom, Vip postaje A1

Drugi najveći telekom u Hrvatskoj preuzima naziv svoje austrijske tvrtke majke
Poslovni centra Vipa
 Neja Markičević / Hanza Media

Nakon 19 godina postojanja na hrvatskom tržištu pod vlastitim brendom Vip, drugi najveći telekom u Hrvatskoj preuzima naziv svoje austrijske tvrtke majke i postaje A1.

A1 Telekom Austria Grupa, koja posluje u sedam zemalja središnje i istočne Europe i ima oko 24 milijuna korisnika, lani je odlučila da A1 postane jedinstven brend za sve njihove kompanije. Tako će do kraja ove godine brend Vip biti zamijenjen brendom A1, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o. Što se tiče ostalih brendova te tvrtke u Hrvatskoj, Tomato i B.net neće mijenjati svoje nazive, dok će Vip Metronet Business Solutions postati A1 Business Solutions. Iz Vipneta ističu da sva prava i obveze korisnika, partnera, klijenata i dobavljača ostaju nepromijenjene, bez potrebe za izmjenama sklopljenih ugovora, a korisnici ne moraju mijenjati SIM kartice, brojeve, modeme ili bilo kakvu drugu opremu.

- Prije 19 godina Vipnet je ušao na hrvatsko telekomunikacijsko tržište i pokrenuo tržišno natjecanje. Od tada pa sve do danas kompanija je prva na hrvatskom tržištu predstavila inovativne proizvode i usluge kao što su prva prepaid usluga, multimedijske poruke, videopozivi, usluga SMS plaćanja parkiranja. Danas Vipnet više ne može biti samo telekomunikacijska tvrtka ili mrežni operator. Prilagodbom digitalnoj evoluciji koja se zbiva oko nas i sami se mijenjamo i postajemo digitalna tvrtka. S brendom A1 želimo i dalje biti pouzdan partner našim korisnicima te istodobno osnažiti njihove digitalne živote. U suradnji s našim korisnicima osmišljavat ćemo nova pametna rješenja zahvaljujući kojima će oni moći uživati u digitalnom dobu - poručio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:00