Jubilarna obljetnica

Najveći kineski brodar obilježava desetu godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

8.5.2019. u 14:59

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

8.5.2019. u 14:59

A container is unloaded from a China Ocean Shipping Company (COSCO) cargo vessel at a port in Yantai, Shandong province, China January 21, 2019. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. - RC131FB62A90
China Stringer Network / REUTERS

COSCO Shipping

Najveći kineski brodar COSCO Shipping Lines obilježava desetu godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj. Tom prigodom COSCO & Dragon Maritime Adria organiziraju proslavu na kojoj će prisustvovati brojni uzvanici, među njima i predstavnici COSCO-a iz Shanghai-a.

COSCO Shipping Lines je državna kineska firma sa sjedištem u Shanghai-u, specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski transport kao i vezane servise. Ukupna flota broji 1.118 brodova s ukupnim kapacitetom od 91,77 milijuna tona nosivosti tereta, kapaciteta 2.21 milijuna TEU-a ili Twenty-foot equivalent unit, što je čini trećom flotom na svijetu po veličini. Jedan TEU iznosi otprilike šest metara dužine.

Zahvaljujući kompletnoj globalnoj mreži, COSCO Shipping je postao jedan od vodećih međunarodnih brendova. Korporacija je investirala u 51 terminal, uključujući preko 47 kontejnerskih terminala diljem svijeta. Godišnja propusnost kontejnerskih terminala iznosi 118,39 milijuna TEU-a, što COSCO stavlja po ovoj kategoriji na prvo mjesto na svijetu. S preko 2,7 milijuna TEU-a kontejnerskog najamnog kapaciteta COSCO je na trećem mjestu svjetskih brodarskih kompanija.

COSCO operira na 362 brodske linije, od kojih su 227 međunarodne. Povezan je s 289 luka u 90 država i regija u svijetu. Poslije transpacifičkih servisa, najprofitabilniji servisi kompanije su oni koji povezuju Aziju i Europu.

Proslava obljetnice održat će se od 11. do 12. svibnja 2019. okupljanjem u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu, a nastavlja se vožnjom brodom u Nacionalni park Brijuni gdje je pripremljen ručak u prirodi te obilazak nacionalnog parka. Glavna svečanost održat će se 11. svibnja u 19:30 u Domu hrvatskih branitelja u Puli.