Uoči sezone

Najveća investicija u povijesti Plave lagune: ulažu pola milijarde kuna u četiri kompleksa

Uređuju se novi hotel, apartmani i vile, namijenjeni prije svega obiteljima s djecom
Hotel Park resort
 Goran Šebelić / Hanza media

Porečka hotelska kuća Plava laguna ove godine ulaže najviše u svojoj povijesti - čak pola milijarde kuna, i to u četiri svoja projekta u Poreču i Umagu, koja će biti na razini četiri i četiri plus zvjezdice.

Po iznosu investicija, drugi je najveći investitor u turizam ove godine u Hrvatskoj nakon rovinjske Maistre. Radi se, praktički, o greenfield investicijama koje bi trebale biti završene do početka sezone. Na ogromnim gradilištima užurbano radi čak 750 građevinskih radnika dnevno iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja kako bi se prve goste u nekim objektima primilo već krajem svibnja. U Poreču se uređuje Park resort, novi kompleks koji će prve goste primiti u srpnju. Investicija iznosi čak 35 milijuna eura, a na tom golemom gradilištu radi čak 500-tinjak radnika.

Uređuju se novi hotel, apartmani i vile, koji će biti namijenjeni prije svega obiteljima s djecom. Riječ je o ukupno 309 smještajnih jedinica - 154 sobe i suitea u hotelu, 91 garden suite, 43 apartmana te 21 vila. Projekt uključuje i gradnju središnjeg bazenskog kompleksa.

Kako navodi glasnogovornica Plave lagune Eva De Zan Prusina, novi Lagunin resort bit će usmjeren ponajprije na obitelji s djecom. Najmlađima će biti na raspolaganju vodene atrakcije, dječji bazeni, tobogani, kao i poseban bazen za bebe. Za sada se može vidjeti kako objekti izgledaju izvana. Naime, trenutno se odrađuju obrtnički radovi u unutrašnjosti hotela, vila i apartmana te zemljani radovi oko objekata gdje bi trebale biti uređene zelene površine.

Ista je situacija i u obližnjem Umagu, i to na dva gradilišta. Nedaleko od hotela Sol Umag srušeni su stari bungalovi, za koje kažu da su jedni od prvih koji su sagrađeni u nekadašnjem Istraturistu još početkom 60-ih godina prošlog stoljeća. Tu je sada 11 novih objekata sa 54 smještajne jedinice pod nazivom Garden Suites & Rooms Sol Umag. U taj dio portfelja Plava laguna ulaže 4,7 milijuna eura. Kako ističu u kompaniji, nove smještajne jedinice tipa “suites” podići će konkurentnost i kvalitetu ovog proizvoda te osigurati odmor novim gostima. Malo dalje kamp Stella Maris doživljava totalnu preobrazbu. Investicija je vrijedna čak 11,2 milijuna eura, a ulaže se u nove smještajne kapacitete, ali i nove sadržaje, poput 150 mobilnih kućica te ogromnog bazenskog kompleksa na gotovo 1000 četvornih metara.

- U 630 smještajnih jedinica gosti će moći birati između superior parcela i mobilnih kućica. Također, kamp će dobiti novu recepciju s pripadajućim ugostiteljskim objektom te bazen. Ukupno će se osigurati 829 četvornih metara bazenske površine, gdje će gosti moći pronaći odmor i osvježenje. Gosti će uživati u grill zoni, sportsko-rekreativnoj zoni s igralištem za odbojku na pijesku te mini golfom, a djeca i u mini klubu - kaže glasnogovornica Plave lagune.

Član Uprave Ronald Korotaj ističe da je više od 70 posto budžeta za investicije usmjereno na stvaranje novih proizvoda.

- S nestrpljenjem očekujemo otvaranje Park resorta, iz kojeg bi trebalo proizaći integrirano ljetovalište s različitim vrstama smještaja za različite tipove gostiju, ali prije svega za obitelji. Polažemo puno nade u taj proizvod, koji je u skladu s trendovima. Taj bi se resort trebao otvoriti u prvoj polovici srpnja. U Stella Marisu smo krenuli od nule. Kamp će dobiti novi bazen, recepciju i restoran, a promijenit će se cijela smještajna struktura. U funkciji bi trebao biti početkom lipnja, a suiteovi Sol Umag trebali bi se naći na tržištu već u svibnju - kaže Korotaj te napominje da nisu išli na pet zvjezdica jer destinacije još nisu sasvim uređene za tu kategorizaciju.

- Ta se razina ne može promijeniti samo ulaganjem u smještaj. Iako imamo hotele koji već sada mogu udovoljiti tehničkim uvjetima za pet zvjezdica, kao što je Parentium, još nismo došli na razinu da ih stavimo na to tržište i uslugu prodajemo po takvim cijenama. To bismo možda mogli u jednom objektu, ali tada bi nam se dogodilo da okruženje to ne prati. Naša je tendencija da nam hoteli budu na razini četiri i četiri plus zvjezdice - objašnjava Korotaj. J

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:32