Snažan rast

Najveća hrvatska turistička kompanija lani ostvarila 2,22 mlrd. kuna prihoda i rast od 10%

Valamar Riviera u 2019. je ostvarila 6,8 milijuna noćenja, odnosno pet posto više nego u 2018.
Valamar Collection Isabella Island Resort
 Valamar Riviera // Press

Zahvaljujući ulaganjima u razvoj proizvoda i širenja portfelja Valamar Riviera lani je ostvarila 2,22 milijardi kuna prihoda i rast od čak deset posto u odnosu na godinu ranije, priopćili su. Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj u 2019. je ostvarila 6,8 milijuna noćenja, odnosno pet posto više nego u 2018., a operativna je dobit dosegla 769 milijuna kuna i tako skočila za 11 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Usto, Valamar je proširio partnerstva s mirovinskim fondovima, a s Allianz ZB fondom sudjelovao je u dokapitalizaciji Imperial Riviere i tako započeo realizaciju petogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog 1,5 milijardi kuna. S druge pak strane, u partnerstvu s PBZ CO mirovinskim fondovima kompanija je dokapitalizacijom Helios Farosa na otoku Hvaru počela s petogodišnjim planom ulaganja u portfelj vrijedan 700 milijuna kuna.

Valamar Riviera je lani i potvrdila status najboljeg poslodavca u turizmu, prema istraživanju portala MojPosao, dok je na toj listi među svim hrvatskim poslodavcima zauzela visoko sedmo mjesto. U 2019. su, kako tvrde, uz minimalni neto primitak u iznosu od 5000 kuna, regres, božićnicu i ostale nagrade, uveli i 13. plaću. Velik broj hotela i kampova nagrađen je s više od 50 nacionalnih i međunarodnih priznanja dok je Valamar Rivieri već treći put pripala nagrada za najbolje odnose s investitorima.

- Iza nas je sjajan period razvoja poslovanja jer smo u proteklih pet godina ostvarili širenje portfelja i prosječni godišnji rast rezultata poslovanja od preko 20 posto vodeći brigu o uravnoteženom i održivom razvoju. Nastavljamo s ulaganjima u kvalitetu proizvoda i razvoj ljudskih potencijala s ciljem nastavka rasta te stvaranja dodane vrijednosti za dioničare i partnere - istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:30