Moj Zaba Start

Najveća hrvatska banka poduzetničke i društveno korisne projekte nagrađuje sa 120.000 kn

Inovatori se mogu prijaviti u tri kategorije, Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo
Eugen Paić Karega, član Uprave Zabe, Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zabre, Sandra Bortek, suonivačica aplikacije SightRun i prošogodišnje dobitnica nagrade, Hrvoje Balen s Algebre
 Damjan Tadić / CROPIX

Zagrebačka banka i ove će godine u sklopu svojeg programa Moj Zaba Start dati vjetar u leđa najboljim poduzetničkim idejama i društveno korisnim projektima. Šesto izdanje tog natječaja danas je službeno započelo, a svi koji rade na vlastitom projektu do 10. srpnja mogu se prijaviti u jednoj od tri kategorije, Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo, i tako osvojiti do 120.000 kuna. Nakon završetka prijava, stručna komisija ocijenit će prijavljenje radove i 20. rujna objaviti finaliste natječaja.

Natječaj Poduzetništva, kako su pojasnili u Zabi, namijenjen je projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije, dok se onaj u kategoriji Kulture i znanosti odnosi na projekte koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti. Za natječaj Društvo mogu se prijaviti projekti koji uključuju unaprjeđenje svakodnevnog života onih najpotrebitijih članova našeg društva.

U svakoj od tih kategorija komisija će izabrati po tri najbolja rada koji će dobiti nagradu od 120.000, 100.000 ili, pak, 80.000 kuna, a u svakoj kategoriji dodijelit će se i posebna nagrada publike u iznosu od 30.000 kuna.

- Ovaj jedinstveni program osmišljen je i usmjeren na poticanje izvrsnosti u Lijepoj našoj. Pružamo priliku najboljima i pozivamo i druge institucije da na ovaj način podrže inovacije i njihove kreatore - kazao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Osim financijske potpore, najveća hrvatska banka u suradnji s visokim učilištem Algebra finalistima natječaja će pružiti i mogućnost edukacije kao i promocije projekata na kojima rade.

- Često se događa da stručnjaci i inovatori nisu baš vješti u izlaganju i prezentaciji projekta koliko jesu u njegovom osmišljavanju pa, iako možda imamo i bolje projekte od nekih drugih nacija, loše ih predstavljamo i teško privlačimo investitore - smatra Hrvoje Balen s tog visokog učilišta koje će educirati dionike programa koji je od 2013., kada je pokrenut, potrebnu “injekciju” dao već 50 projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:45