VisionVenture

Na međunarodnom sajmu u Düsseldorfu predstavljena nova klasa kampera

U prototipu kampera upotrijebljeno je više od 20 plastičnih materijala visokih performansi i nova BASF-ova tehnologija bojenja
Kamper VisionVenture
 Hymer GmbH & Co. KG

Inovativni kamper VisionVenture, rezultat suradnje BASF-a i HYMER-a, doveden je nadomak proizvodnje. Pomoću razvojnih znanja BASF Creation centra, stvorena je nova klasa kombija koja utire put za laku konstrukciju, neovisnost, doživljaj putovanja i dizajn. Vozilo je doživjelo svoje prvo svjetsko predstavljanje krajem kolovoza na međunarodnom sajmu kampera i karavana Caravan Salon Düsseldorf. BASF je VisionVenture predstavio i na sajmu K 2019 u Düsseldorfu od 16. do 23. listopada.

„Naši proizvodi otvaraju dizajnerima dosad neviđene mogućnosti i funkcionalnosti za VisionVenture“, objašnjava Martin Jung, direktor BASF-ova Sektora materijala višeg stupnja obrade.

Photo: Hymer GmbH & Co. KG
Hymer GmbH & Co. KG
Kamper VisionVenture

U prototipu kampera upotrijebljeno je više od 20 plastičnih materijala visokih performansi i nova BASF-ova tehnologija bojenja. Na primjer, BASF i HYMER upotrebljavaju razne inovativne lake materijale i procese za unutrašnjost i vanjski dio, koji daju veću udobnost, a istodobno vozilo čine izdržljivijim. VisionVenture postavlja i nove kriterije u odnosu prema dizajnu – naprimjer kombiniranjem plastike s prirodnim materijalima kao što su konoplja i škriljevac. Viziju modernog putovanja zaokružuju rješenja za upravljanje energijom, toplinska izolacija i električne komponente, krojeni paket mjera za sprječavanje buke i vibracija i više od stotinu komponenti dobivenih 3D tiskom.

Photo: Hymer GmbH & Co. KG
Hymer GmbH & Co. KG
Kamper VisionVenture

„HYMER je sinonim za vrhunsku kvalitetu, inovativnost i osjećaj otkrića. VisionVenture razvijen u suradnji s BASF-om savršeno objedinjuje te vrijednosti. Već sad obećava da će našim kupcima dati potpuno nov osjećaj slobode“, objašnjava Christian Bauer, generalni direktor tvrtke HYMER GmbH & Co.KG.

Jedna od najupadljivijih odlika VisionVenturea njegov je pop-top krov na samonapuhavanje, prvi takav u svijetu. Napuhuje se za manje od 60 sekundi, stvarajući najveći mogući životni prostor. Kombiniranje upotrebe prirodnog kamena u dizajnu unutrašnjosti vozila s pristupom koji se temelji na lakoći konstrukcije dosad nije bilo moguće. To će se sada promijeniti zahvaljujući razvoju obloga Veneo Slate, proizvedenih pomoću kompaktnog poliuretanskog premaza bez pjene Elastocoat. Ta svjetska inovacija sadrži iznimno lak i tanak sloj stvarnog škriljevca.

Photo: Hymer GmbH & Co. KG
Hymer GmbH & Co. KG
Kamper VisionVenture

Jedinstvenom kombinacijom prirodnih materijala i plastike, taj jednako lak materijal iskorištava strukturu vlakana konoplje u izradi vrata ormarića i kuhinjskih fronti. Kao i Veneo Slate, može se nanijeti na zaobljene i zakrivljene površine, uklanjajući potrebu za težim zamjenama kao što su drvo i iverica.

BASF je primijenio niz tehnika 3D tiska za realizaciju više od stotinu komponenti za unutrašnjost i vanjske dijelove VisionVenturea, uključujući obloge kotača, dijelove karoserije, sjenila, ručke, kuke i držače tableta.

VisionVenture velik naglasak stavlja na dizajn. Udobnosti kombija najviše pridonosi Haptex, poliuretanski sustav za imitaciju kože, kojim je obložena cijela unutrašnjost. Taj materijal ima ugodnu mekoću, a dostupan je u cijeloj lepezi boja i tekstura.

Hymer GmbH & Co. KG
Kamper VisionVenture

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:51