Daruvarski Dani piva

Na festivalu nezavisnih pivara Pivovara Daruvar predstavila pivo od kanabisa Green Power

Na festivalu “Dan nezavisnosti” okupilo se 36 malih nezavisnih pivovara iz Hrvatske
Pivo od kanabisa Green Power
 PaRadigma komunikacije // PRESS

Na festivalu malih nezavisnih pivara pod imenom “Dan nezavisnosti”, koji je održan u sklopu daruvarskih Dana piva, okupilo se 36 malih nezavisnih pivovara iz Hrvatske. Među 50 različitih piva predstavljenih na festivalu, domaćin Pivovara Daruvar predstavila je svoja dva nova piva iz linije Peti Element - pivo s kanabisom Green Power i kiselo pivo s malinom Weisberry.

Uz to, održana je i konferencija Grupacije malih nezavisnih pivovara Hrvatske na kojoj je bilo govora o njihovoj tržišnoj poziciji u Hrvatskoj, a usuglasili su se i o potrebi inicijative brendiranja hrvatskog crafta. Naime, na tržištu se sve češće pojavljuje i pivo proizvedeno u malim proizvodnim pogonima iza kojih stoje veliki sustavi i korporacije, a nezavisni proizvođači smatraju da je potrebno podići svijest kod potrošača, ugostitelja i trgovaca o razlici između njihovog piva i onog velikih korporacija.

Osim u spomenutim craft pivima, tijekom daruvarskih Dana piva posjetitelji su uživali i u Staročeškom pivu Pivovare Daruvar i to na šanku dugačkom 30 metara.

- Staročeško je u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvarilo porast prodaje od čak 25 posto zbog čega je dobilo novu etiketu. Tako odnedavno Staročeško svijetlo, Crveno i Bock pivo imaju posebno dizajniranu etiketu s ilustracijom ždrala, zaštitnog znaka grada Daruvara i Pivovare Daruvar - izjavio je Siniša Lukač, direktor Pivovare Daruvar. Dodao je i da je za dizajn etikete zaslužna kreativna agencija Pakeraj koja je ove godine osvojila i nagradu Cropak za etiketu Peti element.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:59