Ugledna agencija

Moody's potvrdio HEP-ov rejting i poboljšao izglede kretanja sa stabilnih na pozivine

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.4.2019. u 17:50

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.4.2019. u 17:50

Zagreb, 050514.
Vukovarska ulica.
Zgrada Hrvatske elektroprivrede.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Rejting agencija Moody's potvrdila je u utorak dugoročni kreditni rejting Hrvatske elektroprivrede (HEP) na 'Ba2' te povećala izglede kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne, izvijestili su iz HEP-a.

"Zbog metodologije i kriterija koje Moody's koristi pri ocjenjivanju HEP-a, povećanje je uslijedilo nakon rasta izgleda rejtinga za Republiku Hrvatsku, prema mišljenju Moody's-a, zahvaljujući poboljšanoj fiskalnoj metrici i procjeni agencije o poboljšanim izgledima za rast hrvatskog gospodarstva, zahvaljujući reformama provedenim u zadnje vrijeme", navode iz HEP-a.

Moody's je, naime, potvrdilo u petak špekulativni rejting Hrvatske 'Ba2' te poboljšao prognozu iz stabilne u pozitivnu, a istu je ocjenu danas dobio i HEP.

Iz HEP-a u priopćenju izdvajaju da Moody's u izvješću navodi da će HEP i u budućim razdobljima zadržati snažan financijski profil.

Sukladno trenutnoj ocjeni, u slučaju povećanja ocjene kreditnog rejtinga za Republiku Hrvatsku vjerojatno bi bila povećana ocjena kreditnog rejtinga HEP-a, napominju iz HEP-a.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić ističe da su iznimno zadovoljni Moody's-ovim povećanjem izgleda kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne te potvrdom dugoročnog kreditnog rejtinga HEP-a.

"U tom smislu i dalje ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe", poručuje Barbarić.