Najveća investicija

Ministar Horvat: 'U gradnji Pelješkog mosta i pristupnih cesta neće biti krivog koraka'

Ministar gospodarstva Horvat izjavio je da se dobro pazi na zakonske korake
Gradilište mosta Pelješac
 Denis Jerkovic / CROPIX

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak je izjavio kako u vezi gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta "neće biti nijednog krivog koraka" te da će sve biti učinjeno u skladu s hrvatskim zakonima i pravilima Europske unije.

"Najveća investicija na području Republike Hrvatske koja se financira s više od 85 posto sredstvima Europske unije bit će gotova na obostrano zadovoljstvo Hrvatske i Europske komisije, uz sav nadzor koji Europska komisija radi da bi sredstva koja je plasirala u izgradnju tog projekta bila efikasno, na vrijeme i po svim pravilima i regulama Europske komisije utrošena," kazao je Horvat novinarima u Splitu.

On je to rekao zamoljen za komentar poteškoća u vezi gradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu, nakon što je grčka kompanija Avax podnijela tužbu Visokom upravnom sudu protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojim je poništena odluka Hrvatskih cesta da pristupne ceste Pelješkom mostu, odnosno dionicu Duboka-Sparagovići gradi ta tvrtka.

Na novinarsku opasku da bi Kinezi mogli završiti most, a gradnja pristupnih cesta neće ni početi, Horvat je odgovorio da se dobro pazi na zakonske korake.

"Vjerujte mi da se jako dobro pazi, vjerujte mi da neće biti nijednog krivog koraka, to jest sve će biti sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske i Europske unije," rekao je Horvat, koji je u splitskoj gradskoj luci nazočio svečanoj primopredaji polarnog kruzera izgrađenog u Brodosplitu za nizozemsku tvrtku Oceanwide Expeditions.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:38