Poslovni rezultati

M+ Grupa u prvih devet mjeseci ove godine uprihodila 243 milijuna kuna

Treći kvartal za M+ Grupu obilježilo je pozitivno financijsko poslovanje tvrtke, ali i niz značajnih događaja koji su doprinijeli razvoju kompanije
Ilustracija
 M+ Grupa

M+ grupa je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 243 milijuna kuna konsolidiranog prihoda što je 54 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok istovremeno korigirana EBITDA iznosi 35 milijuna HRK što je 78% više nego u usporednom razdoblju.

Treći kvartal za M+ Grupu obilježilo je pozitivno financijsko poslovanje tvrtke, ali i niz značajnih događaja koji su doprinijeli razvoju kompanije, njenih pokazatelja i reputacije.

- Naše strateške odluke o ostvarivanju potencijala rasta kroz kontinuirani razvoj sofisticiranih usluga i povećanje udjela na tržištu, pridobivanje novih globalnih klijenata te akvizicije drugih uspješnih IT i BPO kompanija u regijama srednje i jugoistočne Europe nastavit će donositi plodove i u zadnjem kvartalu ove godine. Funkcionalnom integracijom tri globalno brzorastuća povezana sektora, upravljanja ljudskim resursima, razvoja informacijskih tehnologija i rješenja te upravljanja odnosa s klijentima postavljeni su temelji za daljnji rast i razvoj kompanije. Ostajemo posvećeni poslovnom uspjehu naših klijenata, kao i agilnom ostvarivanju novih regionalnih i globalnih prilika kako nam se iste budu ukazivale - napominje Ivan Posavec, predsjednik Uprave Meritus ulaganja d.d.

Početkom ove godine M+ Grupa je uspješno izdala nove redovne dionice i time privukla više institucionalnih ulagača, među kojima i sva četiri obvezna mirovinska fonda. Dionice M+ Grupe u međuvremenu su uvrštene i na Zagrebačku burzu pod imenom Meritus ulaganja d.d. i oznakom MRUL, dok je akvizicijom beogradske BPO kompanije Trizma Grupa ojačala poziciju na regionalnom tržištu usluga odnosa s korisnicima i usluga ustupanja poslovnih procesa. S više od 2.700 zaposlenika, M+ Grupa spada u vodeće regionalne tvrtke s područja izdvajanja poslovnih procesa i upravljanja odnosa s korisnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:30