Otvorena stranica

Krenula prodaja nekretnina u vlasništvu Fortenova grupe: U ponudi njih 117, bit će ih još

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.7.2019. u 12:10

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.7.2019. u 12:10

- 2017. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-a -
Zagreb, 101217.
Radnici skidaju znak Agrokora s Ciboninog tornja nakon sto je uprava firme preselila na drugu lokaciju.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media

Fortenova grupa je jučer krenula s prodajom nekretnina iz netemeljnog poslovanja, a u tu svrhu je kompanija otvorila posebnu mrežnu stranicu na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Ponude za kupnju nekretnina će se zaprimati u dvije faze. U prvoj fazi, u razdoblju od 15. srpnja do 16. rujna 2019. godine, prikupljaju se neobvezujuće ponude, dok će proces zaprimanja obvezujućih ponuda trajati od 30. rujna do 30. listopada  2019. godine.

Na stranici se trenutno nalazi 117 nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija Grupe, koje su u potpunosti spremne za prodaju te zadovoljavaju sve zakonske propise koji se odnose na kupoprodaju nekretnina, a iz Grupacije najavljuju da će ponudu nekretnina redovito ažurirati i nadopunjavati novim sadržajem.

Nekretnine namijenjene prodaji na stranici su podijeljene prema kategorijama: rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine. Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje najviše zemljišta, njih 109, sedam komercijalnih i jedna nekretnina u kategoriji ostalo.

Za svaku nekretninu koja se stavlja u promet dostupan je detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za objekte namijenjene prodaji, unaprijed je definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati.

Iz Fortenova grupe pojašnjavaju da je riječ o imovini kompanija koja više nije u funkciji, a u portfelju kompanija iz Grupe našla se uglavnom kao posljedica Agrokorovih akvizicija u prošlosti i mahom nikad nije bila aktivirana.