U cijelosti neoporeziv

Konzum uveo trajni dodatak na plaću od 350 kuna

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.1.2019. u 8:20

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.1.2019. u 8:20

Varazdin, 031209.
U Ivancu je otvoren 36. Super Konzum. Trgovina se prostire na 5000 metara kvadratnih sa vise od 20000 artikala, zaposljava 60 djelatnika od kojih 40 radi u Super Konzum prodavaonici, dok je ostalih 20 zaposleno kod ostalih Konzumovih poslovnih partnera u Super Konzumu.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / CROPIX

Počevši od plaće za siječanj Konzum je svim zaposlenicima kojima se plaća obračunava temeljem koeficijenta uveo trajni dodatak od 350 kuna, koji je u cijelosti neoporeziv. On će se, kako se pojašnjava u priopćenju kompanije, isplaćivati uz mjesečnu plaću trajno. 
 

- Drago mi je što i ovu godinu započinjemo dobrim vijestima za naše zaposlenike. Njihovo zadovoljstvo visoko je na listi naših prioriteta, a ovim potezom želimo im još jednom pokazati koliko cijenimo njihov svakodnevni rad i trud, istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.


Ovo povećanje primanja, naglašava se, nastavak je kontinuirane Konzumove politike unapređenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti. Naime, zbog uspješnih poslovnih rezultata, od početka prošle godine do danas plaće su povećane za ukupno šest posto. Uz povećanje isplaćenog iznosa božićnice na iznos od 1.500 kuna po zaposleniku, tijekom 2018. osigurane su i  brojne druge pogodnosti poput uskrsnica, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.


Konzum je, podsjetili su, u posljednjih godinu dana zaposlio više od 1.300 novih ljudi, najviše u maloprodaji i logistici. Svima se, tvrde u tom trgovačkom lancu, nudi prilagodljivo radno vrijeme, pogodnost koja je osobito zanimljiva roditeljima, studentima, a od sada i umirovljenicima za koje je otvoren za zapošljavanje na pola radnog vremena.

Tagovi