Novi poduhvat

Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow bacio se na tržište vrijedno 16 milijardi dolara

Lifestyle brend Goop američka je glumica osnovala još 2008. te se suočio s brojnim kritikama
 Mario Anzuoni / REUTERS

Goop, kontroverzni “lifestyle” brend popularne glumice Gwyneth Paltrow, započeo je suradnju s kompanijom Flow Alkaline Spring Water te će sada u svoju ponudu uvrstiti i flaširanu vodu, piše Business Insider.

Goop je američka glumica osnovala još 2008., a riječ je o kompaniji koja održava wellness summite te putem newslettera, web stranice, podcasta i print magazina pruža savjete iz područja alternativne medicine. Brend se već godinama suočava s nizom kritika, a primio je i tužbu zbog širenja više od 50 pogrešnih zdravstvenih tvrdnji. No, budući da vrijednost kompanije raste i iznosi 250 milijuna dolara, čini se da joj kritike i ne štete previše.

Ulazak Goopa na tržište flaširane vode zapravo ne iznenađuje. Riječ je, naime, o rastućem tržištu vrijednom oko 16 milijardi dolara koje su preplavile kompanije poput Flowa. U 2017. je, primjerice, zabilježen pad prodaje gaziranih pića za 1,3 posto, dok je prodaja flaširane vode skočila za 6,2 posto. Ipak, unatoč tom rastu, ova se industrija također suočila s mnogo kritika.

- Flaširana voda je prevara stoljeća, napisao je u svojoj kolumni stručnjak za tu problematiku John Jewell koji je svoje mišljenje opravdao činjenicom da flaširana voda nije samo alternativa gaziranim (flaširanim) pićima, već vodi iz slavine koja je besplatna, a uglavnom i bolja za okoliš.

No, Flow se trudi izdvojiti promovirajući navodne zdravstvene benefite alkalne vode koju ta kompanija nudi, iako ne postoje znanstveni dokazi da je alkalna, odnosno lužnata voda bolja od obične vode iz slavine.

- Naša voda puna je esencijalnih minerala koji potječu iz prirode kao što su kalcij ili magnezij koji i omogućavaju lužnatost vode i elektrolite u njoj - naglasio je Nicholas Reichenbach, osnivač kompanije Flow Alkaline Spring Water, dodavši da su ti minerali povezani s nekoliko zdravstvenih benefita te da pomažu pri hidrataciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:16