Konferencija: Na skupu o digitalnim uslugama u državnim tijelima okupit će se 250 uzvanika

Na Konferenciji se očekuje oko 250 poslovnih ljudi, stručnjaka, dužnosnika i novinara
Ministar gospodarstva Darko Horvat i izvršni direktor HUP-a Davor Majetić
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon skupa o digitalizaciji hrvatskih gradova priređenog 28. svibnja ove godine, Hanza Media pripremila je u suradnji s Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva konferenciju [email protected] o digitalnim uslugama državne administracije, javnih poduzeća i ostalih tijela državne uprave koja će se održati u utorak 2. srpnja ove godine u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Osim analize trenutnog stanja u digitalizaciji javne uprave, konferencija [email protected] će, među ostalim, iznijeti scenarije daljnjeg razvoja i modernizacije ponude javnih e-usluga kako za građane, tako i za tvrtke i poduzetnike.

Jedan od središnjih događaja na konferenciji biti će sučeljavanje ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata s direktorom Hrvatske udruge poslodavaca Davorom Majetićem, uz moderiranje izvršnog urednika Jutarnjeg lista Marka Biočine, o tome razvija li država dovoljno brzo e-usluge za poduzetnike i gdje smo u tom pogledu u odnosu na slične države u okruženju.

Nakon sučeljavanja ministra gospodarstva i direktora HUP-a, uslijediti će panel 'Država – digitalni sluga hrvatskih građana' u kojem je najavljeno sudjelovanje ministra uprave Lovre Kuščevića, predsjednika Uprave Apisa IT Saše Bilića, predsjednika Uprave Agencije za komercijalnu djelatnost Jure Sertića, ravnatelja Carneta Gorana Hezunovića, državnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova Žarka Katića i ravnateljice Središnjeg registra osiguranika (REGOS) Iskre Primorac.

Među najavljenim izlaganjima na Konferenciji su i 'Holding centar – sve usluge na jednom mjestu' direktora Službe za zajedničke poslove Zagrebačkog Holdinga Tomislava Jurića te 'Mirovinski zavod i usluge građanima' ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josipa Aladrovića.

Za Konferenciju je priređen i niz video priloga među kojima su ankete građana i poduzetnika, državnih dužnosnika i menadžera javnih kompanija o kvaliteti e-usluga koje koriste.

Sudionike skupa uvodno će, uz glavnog urednika Jutarnjeg lista Gorana Ogurlića i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernarda Gršića pozdraviti premijer Andrej Plenković. Na Konferenciji se očekuje oko 250 uzvanika, predstavnika ministarstava i ključnih državnih institucija, vodećih stručnjaka javnih i privatnih kompanija, članova akademske zajednice i predstavnika medija.

Jutarnji list će, osim iscrpnog izvještaja s Konferencije u svojim tiskanim i digitalnom izdanju, ovim povodom objaviti veliki digitalni vodič kroz javne e-usluge koji će biti dostupan posjetiteljima naše web stranice i kao pdf dokument i kao video prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:59