Suradnja

Končar-Elektroindustrija i China XD Electric potpisali ugovor od 120 milijuna kuna

Novi asortiman bit će nadopuna postojećem Končarovom proizvodnom programu
Končar potpisao ugovor u Kini
 Končar

Končar - Elektroindustrije i China XD Electric potpisali su dionički ugovor o zajedničkom poduhvatu (joint venture) za proizvodnju visokonaponskih sklopnih postrojenja izoliranih plinom SF (GIS) naponske razine od 170 do 420 kV.

Zajedničko društvo pod nazivom „Končar-XD High Voltage Switchgear“ bit će u 50 postotnom vlasništvu svakog od partnera sa sjedištem u Zagrebu. Procijenjeno ulaganje iznosi oko 120 milijuna kuna, od čega se više od 60 posto odnosi na temeljni kapital novog društva.

Novi asortiman bit će nadopuna postojećem Končarovom proizvodnom programu, a proizvodi su prvenstveno namijenjeni tržištu Europe. Novi pogoni bit će smješteni na Končarevoj lokaciji u Sesvetskom Kraljevcu, zaposlit će se novih 60 stručnih i visokoobrazovanih radnika, a prvi proizvodi za tržište bit će isporučeni 2020. godine.

China XD Electric Co. osnovana je 1959. godine, ima 14 tisuća zaposlenih i jedna je od značajnijih svjetskih tvrtki u području proizvodnje elektroenergetske opreme čije dionice kotiraju na šangajskoj burzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:56