Imamo preduvjete

Jonathan Ortmans: 'Hrvatska bi mogla postati središte poduzetništva u široj regiji'

U pluseve Hrvatskoj Ortmans je ubrojio članstvo u EU, jak turizam, globaliziranost gospodarstva i raširenu upotrebu engleskog jezika
Jonathan Ortmans, predsjednik Globalne poduzetničke mreže (GEM)
 Adriano Milovan

Hrvatska ima sve preduvjete da postane središte poduzetništva u široj regiji, ocijenio je za Jutarnji list Jonathan Ortmans, predsjednik Globalne poduzetničke mreže (GEM) iz Washingtona, organizacije koja je prisutna diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

U pluseve Hrvatskoj Ortmans je ubrojio članstvo u EU, jak turizam, globaliziranost njezina gospodarstva i raširenu upotrebu engleskog jezika. Naglasio je da je Hrvatska već popularna među poslovnim ljudima iz Europe, a nada se da će postati i Amerikancima.

"Hrvatska ima velik intelektualni potencijal i razvijenu mrežu poslovnih anđela", istaknuo je Ortmans.

U predavanju za međunarodnu grupu novinara, Ortmans je poručio da zemlje ne bi trebale kopirati jedna drugu u pokušajima razvoja poduzetništva i jačanja poslovne klime, već bi trebale pronaći svoj put.

"Jedna od najvećih grešaka koje zemlje rade jest da pokušavaju kopirati Silicijsku dolinu. Nemojte je kopirati, stvorite nešto svoje", naglasio je Ortmans.

Iako u današnjem svijetu u mnogočemu vlada kaos, Ortmans smatra da su uvjeti za razvoj poduzetništva, a posebno startupa, danas bolji nego ranije. U prilog tome, ocijenio je, govori niz faktora - od mogućnosti pokretanja vlastitog biznisa "iz naslonjača", preko mobilnosti modernih ljudi, pa do društvenih mreža, koje omogućuju besplatnu promociju.

"Za poduzetništvo je današnje stanje prilika, postoje mogućnosti pokretanja novih poslova na novim platformama i novim tehnologijama. Pojavile su se i nove generacije", zaključio je Ortmans.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:29