Investicija u Svetoj Nedelji

Jedan od najvećih logističara i prijevoznika u Europi ulaže novih 17 milijuna eura

Novi GW-ov logistički centar u Svetoj Nedelji trebao bi biti gotov do kraja tekuće godine
Članovi tvrtke Gebruder Weiss s direktoricom Barbarom Bujačić Husinec, gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec te predstavnici ATP Projektiranja i Kamgrada
 Gebruder Weiss // PRESS

Austrijska logistička i prijevoznička tvrtka Gebrüder Weiss (GW) izgradit će u Svetoj Nedelji pokraj Samobora novi logistički centar, tri puta veći od postojećeg u Jankomiru pokraj Zagreba. Investicija je, kako doznajemo u Gebrüder Weissu Hrvatska, vrijedna 17 milijuna eura.

- Na raspolaganju ćemo imati oko 18 tisuća kvadratnih metara logističkog prostora. To je naš odgovor na značajno povećanje narudžbi u domaćem i međunarodnom prometu roba - kazala je povodom početka radova u Svetoj Nedelji, Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska.

Novi GW-ov logistički centar imati će, među ostalim, ADR skladište za opasnu i posebno osjetljivu robu, a trebao bi biti gotov do kraja tekuće godine.

Prema riječima Barbare Bujačić, rastuće tržište e-trgovine, koje je dovelo do sve veće potražnje za skladišnom logistikom i uslugama dostave na kućnu adresu, ključni je pokretač rasta GW-a. Tvrtka od 2012. nudi isporuku proizvoda naručenih putem interneta krajnjim kupcima.

Izgradnja novog logističkog centra u Svetoj Nedelji, ističu u GW-u, nastavak je pozitivnih trendova u tvrtki koja je s radom u Hrvatskoj počela 2000. Počeli su kao mali špediter proširivši u međuvremenu ponudu na čitav niz logističkih usluga za, među ostalim, poznate tvrtke iz područja industrije visoke tehnologije, automobilske industrije, industrije robe široke potrošnje i kemijske industrije.

Osim u Hrvatskoj i u matičnoj Austriji, GW nudi svoje usluge u još 150 zemalja svijeta, a među posljednjim predstavništvima koje su otvorili diljem svijeta su ona u Erevanu (Armenija) i u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su postojećem dodali još jedno.

Sjedište GW-a je u Lauterachu u pokrajini Vorarlberg, a zapošljavaju ukupno 7000 radnika. Lani su ostvarili prihod od milijardu i 550 milijuna eura te se smatraju jednim od vodećih logističkih i prijevozničkih kompanija u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:24