Novi poslovni pothvat

Jay-Z ulazi u brzorastuću industriju: 'Zaposlit ću bivše zatvorenike'

Jedan od najbogatijih svjetskih glazbenika odlučio se na novi poslovni pothvat
Jay Z tijekom nastupa u Londonu
 Samir Hussein / Getty Images

Jedan od najbogatijih svjetskih glazbenika Jay-Z odlučio se na novi poslovni pothvat i ušao u brzorastuću industriju legalne marihuane.

Kako piše CNN, prvi reper na svijetu koji je zaradio milijardu dolara bit će šef strategije brenda u Calivi, kalifornijskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom kanabisa.

- Sve što radim, želim napraviti kako treba i na najvišoj mogućoj razini, a u industriji kanabisa stručnost i etika Calive čini tu kompaniju najboljim partnerom za ovaj pothvat - kazao je reper, producent, poduzetnik, humanitarac i suprug Beyonce Knowles, Shawn "Jay-Z" Carter.

Tako se pridružio brojnim poznatim osobama poput Snoop Dogga, Whoopi Goldberg, Marthe Stewart i Willieja Nelsona koji su se nedavno bacili u poduzetničke vode i to upravo one u industriji kanabisa.

Osim što će imati velik utjecaj na kreativni smjer kompanije, reper će biti uključen i u poslovne edukacije i razvoj radne snage, a kako je pojasnio, njegova je želja stvoriti više prilika za bivše zatvorenike.

- Ovo je ključna promjena u transparentnosti industrije, a gospodin Carter će se fokusirati na rastu ekonomske participacije ljudi koji su izašli iz zatvora i ne vide novčanu prednost legalizacije - rekli su iz Calive koja ima farmu i dvije trgovine u Sjevernoj Kaliforniji te distribuira svoje proizvode u drugim maloprodajnim centrima u toj saveznoj državi.

Preciznije, ta kalifornijska kompanija uzgaja i prodaje proizvode poput cvijeta kanabisa, smotanih jointova, isparivača, losiona te hrane od kanabisa i to putem interneta, ali i u više od 250 apoteka diljem države.

Ranije ove godine u Calivu je uložio i Joe Montana, legenda NFL-a, odnosno nacionalne lige američkog nogometa, i to 75 milijuna dolara. Uz to, na neslužbeni dan kanabisa, 20. travnja, Caliva je sklopila partnerstvo s kompanijom koja proizvodi popularni sladoled Ben&Jerry's.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:38