Globalni div

Japanska kompanija Takeda preuzela irski Shire i postala biofarmaceutski lider

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.1.2019. u 13:28

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.1.2019. u 13:28

Takeda Pharmaceutical Co.'s headquarters in Tokyo in April 2018. (Kyodo)
==Kyodo, Image: 369389402, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Kyodo / Profimedia, Newscom

Sjedište Takeda Pharmaceutical u Tokiju, Japan

Japanska farmaceutska kompanija Takeda završila je preuzimanje irskog Shirea, čime je postala biofarmaceutski lider sa sjedištem u Japanu i poslovanjem diljem svijeta, priopćili su iz Takede.

Završetak preuzimanja Shirea objavljeno je u utorak, 8. siječnja, stoji u priopćenju koje je objavljeno danas. Takeda, ističu u japanskoj kompaniji, sada ima atraktivnu i proširenu geografsku prisutnost, kao i vodeću poziciju u Japanu i SAD-u, te donosi visoko inovativne lijekove u 80-ak zemalja.

Takedini napori u istraživanju i razvoju usmjereni su na četiri terapijska područja - onkologiju, gastroenterologiju, središnji živčani sustav i rijetke bolesti, a dodatna se istraživanja provode i u segmentu derivata plazme i cjepiva. Objedinjeni godišnji prihod tvrtke prelazi 30 milijardi američkih dolara i uglavnom dolazi iz poslovnih područja onkologije, gastroenterologije, središnjeg živčanog sustava, rijetkih bolesti i derivata plazme, stoji u priopćenju Takede.

Za preuzimanje Shirea Takeda je osigurala dugoročno financiranje. U Takedi su uvjereni da će zadržati investicijski stupanj kreditnog rejtinga, stoji u priopćenju.