Nova tehnologija

Hrvatski Telekom u svoju ponudu uvrstio novu uslugu: omogućeni su razgovori putem WiFi-a

Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife
Ilustracija
 HT/Press

Hrvatski Telekom predstavio je novu uslugu „VoWiFi” koja korisnicima omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju su prijavljeni. Riječ je o nadogradnji lani predstavljene u VoLTE usluge, a da bi se njome služio, korisnik mora imati uređaj koji podržava odgovarajuću verziju softvera te koji podržava ovu uslugu. Osim toga nije potrebna registracija ili preuzimanje posebne aplikacije.

Trenutno su u HT-ovoj ponudi dva uređaja s podrškom za VoWiFi uslugu, a radi se o Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8 Plus, no uskoro bi trebali biti dostupni i uređaji drugih proizvođača.

Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife korisnika, a obračunavat će se kao i svi ostali pozivi prema tarifnom modelu korisnika. Pozivanje će, poručuje teleoperater, biti omogućeno i putem raspoloživih WiFi mreža u slučajevima nedostupnosti mobilne mreže, primjerice u garažama, podrumima ili šoping-centrima.

Usluga je komercijalno dostupna od 16. srpnja 2018., vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a u promotivnom razdoblju do polovice srpnja iduće godine može ju se koristiti i u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:41