Akvizicija

Hrvatski Telekom kupio evotv: 'Želimo poboljšati svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu'

HT je s društvom HP je potpisao Ugovor o kupnji 100 posto udjela s pružateljem evotv usluge
Sky Office Tower, logo HT-a
 Dragan Matić / Hanza Media

Hrvatski Telekom je s Hrvatskom Poštom sklopio ugovor o kupnji evotv-a.

HT je s HP-om potpisao Ugovor o kupnji 100 posto udjela u društvu HP Produkcija, koje je pružatelj evotv usluge, a zaključenje te transakcije očekuje se do kraja godine. No, cijena je poslovna tajna.

Evotv posluje od 2012. i signalom pokriva čak 94 posto kućanstava u Hrvatskoj, a do kraja 6. mjeseca ove godine imao je preko 71.000 korisnika te 30 zaposlenika. Prošle godine taj je PayTV ostvario prihode u vrijednosti od 57 milijuna kuna, što je šest posto tržišnog udjela.

- Hrvatski Telekom ovom akvizicijom namjerava poboljšati svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširiti paletu svojih usluga – objasnio je razloge kupnje Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a te je dodao da će svojim korisnicima omogućiti “kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske”, dok će korisnicima evotv-a ponuditi i gledanje “najboljeg televizijskog programa”.

Zapravo, kako su rekli u HT-u, evotv su kupili jer pripada jeftinijem cjenovnom segmentu, čime će povećati broj svojih korisnika. Uz to, evotv koristi terestrijalnu tehnologiju odnosno digitalni DVB-T signal, koji HT nema. No, kako su objasnili, Hrvatski Telekom neće integrirati HP Produkciju budući da je ta kompanija nositelj dozvole za DVB-T signal i ima ugovor s tvrtkom Odašiljači i veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:06