Metro Accelerator

Hrvatski startup odabran među 10 najboljih na svijetu, METRO ga nagrađuje sa 120.000 eura

Trakbar će surađivati s 200 međunarodnih mentora u sklopu METRO Acceleratora
Igor Svehla, osnivač Trakbara
 METRO Accelerator // Madison Consulting

Hrvatski startup Trakbar jedan je od deset odabranih startupa koji će sudjelovati u završnoj fazi METRO Acceleratora powered by Techstars, globalnog programa za startupe koji razvijaju tehnološka rješenja za HoReCa sektor (Hotel/Restaurant/Catering).

Inače, Trakbar je pametna poslovna inteligencija koja uz pomoć umjetne inteligencije pruža precizna predviđanja prometa, potrošnje i stanja zalihe te pametne prijedloge narudžbi za male i srednje barove i restorane. U sklopu programa, ovaj će zagrebački startup surađivati s gotovo 200 mentora na razvoju i optimizaciji poslovnih modela te testiranju poslovnih rješenja. Uz to, budući da je odabran kao jedan od deset najboljih u programu za koji se prijavilo čak 400 startupa, Trakbar će primiti i financijsku podršku u iznosu od 120.000 eura. METRO Accelerator završava u veljači sljedeće godine u Berlinu, gdje će startupi svoja rješenja predstaviti potencijalnim investitorima.

Uz Trakbar, među finalistima su startupi iz zemalja kao što su Francuska, Izrael, Indija i Južna Koreja koji, između ostalog, nude brz izračun troškova, pojednostavljuju zapošljavanje ili, pak, gostima nude personaliziranu preporuku te analizom recenzija pružaju uvid u konkurenciju.

Ovo nije prvi put da je neki hrvatski startup stigao do završne faze Metro Acceleratora. U prvom izdanju ovog natjecanja hrvatski Coffee Cloud je bio odabran kao jedan od najperspektivnijih startupova te je kroz sudjelovanje u programu pronašao mentore uz čiju se pomoć povezao s kupcima i tržištima Australije i Azije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:31