Poslovni potez

Hotelska grupa Falkensteiner prodaje svoj bečki City Hotel zbog 'jačanja svog brenda'

AUTOR:

OBJAVLJENO:

1.2.2019. u 13:10

AUTOR:

OBJAVLJENO:

1.2.2019. u 13:10

Zadar, 040512.
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Punta Skali u Petrcanima kraj Zadra. Investicija vrijedna 160 milijuna eura prema rijecima celnih ljudi isplatila se. Hotel koji je otvoren lani u srpnju, danas je otvoren i sluzbeno. Na otvorenju su bile i osobe iz javnog zivota.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Punta Skali u Petrčanima kraj Zadra

Hotelska grupacija Falkensteiner, koja u Hrvatskoj ima objekte u Zadru i okolici te na Krku, prodaje City Hotel u bečkoj četvrti Margareten. U svom priopćenju navode da je riječ o poslovnom potezu u sklopu jačanja njihova brenda s čime su počeli prošle godine. Kako najavljuju, žele postati vodeća hotelska grupacija u srednjoj i južnoj Europi. Osnovu repozicioniranja, navode, čini u prvom redu obećanje gostima: za svaku životnu fazu nude hotel za idealne trenutke odmora.

- Novi proces brendiranja omogućuje nam preraspodjelu hotela prema četirima vrstama motivacija za odmor – „aktivnost", „užitak", „zabava" i „opuštanje". Jasno pozicioniranje gostu olakšava potragu za prikladnim hotelom koji će odgovarati njegovim željama i očekivanjima - ističe Erich Falkensteiner, član društva i osnivač.

Dodaju da će svoju ponudu i usluge još više prilagoditi potrebama gostiju, ali će isto tako sve buduće poslovne procese jače usredotočiti na interakciju s današnjim i budućim gostima. Ističu i da hotelijerstvo u segmentu odmora treba inovativna rješenja.

- Imamo jasnu viziju puta za Falkensteiner Hotels & Residences u budućnosti. Cilj nam je postati vodeća hotelska grupacija u segmentu odmora u srednjoj i južnoj Europi. Već su u pripremi novi projekti - među ostalima dva ekskluzivna hotela, u Cortini d`Ampezzo u Italiji te tik u blizini Kronplatza u Južnom Tirolu, koji će dodatno učvrstiti vodeću ulogu Falkensteinera kao hotelske grupacije u segmentu putovanja i slobodnog vremena. Mi smo svestrana turistička grupacija, koja razvija i vodi hotele, ali i ustupa investitorima svoje hotelske nekretnine - kaže Otmar Michaeler, generalni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

Inače u sklopu ove grupacije posluje 26 hotela i tri apartmanska naselja u kategoriji četiri i pet zvjezdica u sedam europskih zemalja. Pod brendom Falkensteiner Hotels & Residences nude 4.700 soba i više od 1,7 milijuna noćenja te ostvaruje promet od 180 milijuna eura.