Mirovinski fondovi

HANFA odobrila osnivanje Pošta zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda

Čulo: "Ovime Hrvatska pošta poboljšava socijalnu sigurnost radnika i nagrađuje lojalnost tvrtki"
Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte
 Darko Tomas / CROPIX

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) izdala je društvu Erste za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi) odobrenje za osnivanje i upravljanje Pošta zatvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondom, izvijestili su u petak iz Erste banke.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo kazao je tom prilikom kako su zaposlenici najveća snaga svake tvrtke, a da je Hrvatska pošta s gotovo 10.000 zaposlenih jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj.

- Takvim načinom nagrađivanja Hrvatska pošta, kao društveno odgovoran poslodavac, poboljšava socijalnu sigurnost radnika, ali i nagrađuje lojalnost tvrtki - ističe Čulo.

Predsjednik Uprave Erste Plavog Petar Vlaić zadovoljan je što ih je Hrvatska pošta odabrala za partnera u realizaciji projekta osnivanja zatvorenog fonda za svoje zaposlenike.

- U posljednjih nekoliko godina poslodavci se sve češće odlučuju nagraditi svoje zaposlenike kroz dobrovoljnu mirovinsku štednju čime im, osim ostvarene porezne olakšice, otvaraju put prema državnim poticajnim sredstvima i boljim primanjima u budućnosti - izjavio je Vlaić.

Pokrovitelj novog fonda je HP - Hrvatska Pošta.

Erste Plavi upravlja s dva otvorena dobrovoljna mirovinska fonda Erste Plavi Protectom i Expertom te Cestarskim, Erste i Nestlé zatvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:09