Inina donacija od 60.000 kuna

Gornja Gračenica dobila dječje igralište sa spravama za igru na antistres podlozi

Ina je donirala i 60.000 kuna bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra
Svečano otvorenje igrališta
 / INA

Gornja Gračenica dobila je moderne dječje sprave za igru na antistres podlozi zahvaljujući donaciji tvrtke STSI - Integrirani tehnički servisi, članice Ina Grupe, u iznosu od gotovo 60 tisuća kuna.

Igralište je lokalnoj zajednici predao direktor društva STSI Igor Šimunović, istaknuvši pritom da STSI sustavno radi na razvijanju partnerskih odnosa s lokalnim zajednicama kroz društveno korisne projekte.

"Trudimo se osluškivati potrebe lokalne zajednice u kojoj poslujemo i to ćemo činiti i ubuduće. U skladu sa svojom strategijom održivog razvoja STSI u Gornjoj Gračenici razvija „zelenu“ tehnologiju - bioremedijaciju tla. Vjerujemo kako ćemo našim poslovnim aktivnostima nastaviti doprinositi razvoju cijeloga kraja“, naglasio je Šimunović.

Teren oko nove sprave za djecu uređivali su članovi Ina Kluba volontera, a u sadnji sadnica stabala pomogao im je i Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače:

„Ina i njezine tvrtke dugo su prisutne na ovom području. Zadovoljstvo nam je vidjeti da su, uz koristi koje od njihovih aktivnosti ima Grad Popovača, spremne ulagati i u zajednički suživot. Malo je takvih kompanija u Hrvatskoj. Zadovoljni smo suradnjom koju smo ostvarili i vjerujemo kako ćemo je budućnosti dodatno razviti na obostranu korist“, rekao je Mišković.

Prilika je iskorištena i za donaciju potrebne vatrogasne opreme DVD-u Gornja Gračenica.

„Darovana oprema nam je nedostajala i sada ćemo biti u mogućnosti osigurati adekvatnu pomoć našim mještanima koji imaju problema s poplavama za vrijeme jakih kiša. Zahvaljujemo STSI-ju, koji je nakon pokretanja poslovnih aktivnosti u našem naselju osluškivao i naše potrebe, ali i potrebe okolnih naselja te davao podršku našim kulturnim i sportskim aktivnostima“, naglasio je Milivoje Andrić, predsjednik gornjogračanskog Vijeća mjesnog odbora

Okupljeni su imali priliku obići i nove prostore unutar kojih STSI na lokaciji u Gornjoj Gračenici od 2014. provodi proces bioremedijacije tla te se upoznati s koristima ove suvremene ekološke metode oporabe tla.

Također, iz Ine su priopćili da su donirali 60 tisuća kuna bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, što će biti iskorišteno za podizanje standarda skrbi i njege te opremanje specijalnog igrališta za djecu smještenu u bolnici. Donaciju je ravnatelju dr. med. spec. Renatu Mittermayeru uručio je Davor Mayer, član Uprave Ine, istaknuvši pritom da je pružanje podrške bolnicama, bilo kroz donaciju sredstava za nabavu nove prijeko potrebne opreme ili za organizaciju stručnih tečajeva i predavanja, jedna je od Ininih najdugovječnijih kampanja, kojom nastoje podići standard života sugrađana i doprinijeti kvaliteti zdravstvenog sustava.

Ravnatelj bolnice dr. med. spec. Mittermayer je podsjetio da Ina već četiri godine zaredom bolnici donira sredstva koja su kroz godine uložili u obnovu bolesničkih soba i nabavu potrebne opreme.

"Tim ulaganjem značajno smo podigli kvalitetu zdravstvene skrbi te smještajnog prostora za naše male bolesnike. Drago nam je što Ina prepoznaje naš rad i želju da pacijentima olakšamo boravak u bolnici i na tome im zahvaljujem“, izjavio je dr. med. spec. Mittermayer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37