Pomoć socijalno ugroženima

Food outlet Žabac u novoj poslovnici zaposlio beskućnika i osobu s posebnim potrebama

U zagrebačkom Importanne centru otvorena je nova poslovnica food outleta Žabac
Food Outlet Žabac
 Bruno Konjević / CROPIX

U zagrebačkom Importanne centru jučer je otvorena nova poslovnica food outleta Žabac, a među više od 20 zaposlenih su i jedan beskućnik te osoba s posebnim potrebama. Željko Rutić (44) ostao je prije pet godina bez posla, a nedugo nakon toga i bez krova nad glavom. Preselio se na ulicu i gotovo odustao od života, no prije godinu dana se uključio u udrugu Dom nade i okrenuo novu stranicu u životu.

- Sad živim u stanu kao podstanar na Trnovčici, zajedno s još nekoliko ljudi koji su prošli sličnu sudbinu. Napokon imam posao, pronašao sam i djevojku, tako da sada mogu reći da ponovno živim - kaže Rutić.

S njim radi i Jura Čičak (31), član Centra za inkluziju, kojemu je ovo prvi pravi posao u životu. Prije toga je povremeno radio kod tetka na građevinskim poslovima, no sad je napokon dobio priliku samostalno zaraditi novac.

- Radim na deterdžentomatu, točim iz rinfuze kupcima. Ovdje sam već tjedan dana i mogu reći da je sigurno bolje od bauštele - kaže Čičak kojemu u radu pomaže asistent i mentor Luka Dianić, član Centra za inkluziju.

Nakon outleta u Tkalčićevoj i Tratinskoj ulici, ovo je treća poslovnica Žapca u Zagrebu. Osnivači Mario i Maja Žamboki poručili su jučer na otvorenju da će nastaviti sa širenjem koncepta socijalnog poslovanja te da će i dalje raditi na zapošljavanju socijalno ugroženih skupina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:23