Impresionirali u Amsterdamu

Dva dana nakon objave iz Europe zagrebački Incite napravio papirnate štapiće za uši

Više od godinu dana razvijali su ideju i sada ih rade na strojevima u Zagrebu
Štapići za uši Incite
 Incite

Među deset plastičnih proizvoda koje Europa mora hitno zabraniti su i plastični štapići za uši, a dva dana nakon te objave zagrebačka je tvrtka Incite kod predstavila alternativno rješenje, štapiće s papirnatom drškom. Iza brze reakcije krije se više od godinu dana rada tima koji za sebe kaže da je uvijek korak ispred vremena.

Već u ponedjeljak počinje zamjena njihovih dosadašnjih štapića u hrvatskim drogerijama, ali i trgovačkim lancima koji prodaju artikle Lady’s Code novim štapićima, znatno prihvatljivijim za okoliš.

- Ovo je proizvod cijele kompanije, a jako smo ponosni na strojeve za proizvodnju u zagrebačkom pogonu, koje smo razvili sami. Uvijek smo nastojali otići korak dalje. Primjerice, dok su drugi proizvodili obične uloške, mi smo na tržište stavili one od 100 posto pamuka. Cijelo pakiranje postaje ekološki prihvatljivije jer su štapići s drvenom drškom u papirnatoj kutiji, a ne u plastičnoj s plastičnim poklopcem - pojašnjava Jasna Gajinov iz Incite koda.

Nove su štapiće predstavili na PLMA sajmu u Amsterdamu, a prve su reakcije, otkriva Gajinov, izvrsne.

- Kako vidimo, prvi smo u Europi došli na ovu ideju i oduševili sve kojima smo je pokazali. Dizajn smo industrijski zaštitili, ali znamo kako to ide - nisi dugo prvi u nečemu. Bez obzira na to, nadamo se da smo ovim dali svoj mali doprinos zaštiti okoliša u kojem živimo - kaže J. Gajinov.

Sama proizvodnja nije se previše promijenila iako je razvoj novih strojeva skupo stajao zagrebačku tvrtku. No, vjeruju da će njihov proizvod biti prepoznat na europskom i svjetskom tržištu, što će im osigurati povrat investicije.

Proizvodi Lady’s Code prodaju se u svim hrvatskim drogerijama, a nadaju se da će nakon ove inovacije dospjeti i na police trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Cijena kutije novih štapića za uši bit će ista kao i onih plastičnih, oko 12 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:11