Novi posao

Đuro Đaković s francuskom grupom Ermewa sklopio 127 milijuna kn vrijedan ugovor

Riječ je o isporuci vagona tipa Shimmns koji se koriste za automobilsku industriju
 Danijel Soldo / CROPIX

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupe Đuro Đaković, sklopila je s francuskom tvrtkom Ermewa, jednom od vodećih europskih tvrtki za iznajmljivanjem teretnih vagona, 127,2 milijuna kuna vrijedan ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima.

Sklapanje tog ugovora, ocjenjuju u Slavonskom Brodu, još je jedna potvrda kako se procesi restrukturiranja u Đuri Đakoviću uspješno završavaju. Uz to, dodaje se u priopćenju Đure Đakovića, takvi poslovi potvrđuju status izvozno orijentirane grupe.

Novim ugovorom nastavlja se suradnja koja traje više od 10 godina i koja je rezultat razvoja novih proizvoda. Isporuke vagona, dodaju u Đuri Đakoviću, počinju u zadnjem ovogodišnjem tromjesečju i nastavit će se tijekom sljedeće godine.

Riječ je o isporuci vagona tipa Shimmns, koji su 4-osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima i koriste se primarno za automobilsku industriju. Naime, kolutovi lima se, objašnjavaju u Đuri Đakoviću, postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od meteoroloških utjecaja i drugih utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Tim je sustavom omogućen utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, kao i bočni pristup za utovar korištenjem viličara, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:03