Kakva prilika!

Država prodaje stan u centru Zagreba od samo osam kvadrata, a nije ni pretjerano skup

Ministarstvo državne imovine prodaje državne stanove minijaturne veličine po prihvatljivim cijenama
Ulaz u stan u zagrebačkoj Novoj Vesi velik 8,76 m2
 Ministarstvo državne imovine

Država je ponudila na prodaju stan u centru grada Zagreba od "vrtoglavih" 8,76 kvadrata. Ovu minijaturu u blizini Kaptol centra razgledati možete 30. kolovoza od 13:30 do 15 sati.

Naime, Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. Na listi je ponuđeno 19 stanova u Zagrebu i dva u Osijeku, a posebno je zanimljiva kvadratura ponuđenih stanova. Dok oni osječki imaju 29,45 metara kvadratnih, najmanji ponuđeni zagrebački “stan”, kako ga je Ministarstvo ambiciozno nazvalo, ima površinu manju od devet kvadrata. Ipak, iako su osječki stanovi gotovo četiri puta veći od ovog zagrebačkog, njihova cijena je niža. Za ta dva stana u zapadnom predgrađu u Osijeku, država očekuje najmanje 39.600 kuna, dok je početna cijena “stana u podrumu dvorišne zgrade koji se sastoji od jedne sobe” dvije tisuće kuna veća - 41.700 kuna.

Ostali stanovi na atraktivnoj lokaciji u centru našeg glavnog grada, odnosno u Novoj Vesi, “veliki” su između 17 i 21 metara kvadratnih, a njihove cijene kreću se od 91 do 109 tisuća kuna. No, nisu to jedini ponuđeni stanovi u centru metropole. Ako Vam kvadratura ovih stanova ipak nije dovoljna, možete kupiti i one od tridesetak kvadrata u Palmotićevoj ulici pa sve do 57 kvadrata u Ilici, ali ćete za njih ipak morati ući u veći minus na računu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:36