Bez promjena

Dragutinu Ranogajcu treći mandat na čelu HOK-a: Vodit će obrtnike do 2022. godine

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.11.2018. u 16:33

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.11.2018. u 16:33

Zagreb, 290118.
U Obrtnickoj komori predstavnici nekoliko ministarstava, Agencije za strukovno obrazovanje, gospodarske i obrtnicke komore potpisali su Memorandum o razumijevanju o uspostavi partnerstva za naukovanje u Hrvatskoj.
Na fotografiji: predsjednik Hrvatske obrtnicke komore Dragutin Ranogajec.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Dragutin Ranogajec

Dosadašnji predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec izabran je na još jedan, treći po redu, mandat na čelu te institucije, pa će HOK voditi do 2022. godine.

Odluka o izboru Ranogajca kao čelnog čovjeka HOK-a i u naredne četiri godine donijeta je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine HOK-a, na kojoj je Ranogajec dobio 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara, priopćili su iz HOK-a. U predsjedničkoj je utrci, ističu u HOK-u, pobijedio svog protukandidata Renata Bočaka, potpredsjednika Udruženja obrtnika Zagreb, koji je vodstvo HOK-a u medijima prozvao za neaktivnost, te je poručivao kako želi ubrzati poslovne procese u HOK-u.

Ranogajec je, stoji u priopćenju, članovima Skupštine HOK-a predstavio osnovne smjernice svog programa kroz pet ključnih točaka. Posebno je istakao nastavak snažnog zastupanja interesa obrtništva na svim razinama kroz prioritete, obrazovanje, otvorenost i sustav, te je pozvao na zajedništvo.

- Drago mi je da je HOK posljednjih godina prepoznat kao lider, ali i partner, brojnim institucijama u zemlji i inozemstvu. Spremni smo kroz strukovno obrazovanje pripremiti temelj za nove obrtničke vještine i zanimanja budućnosti - poručio je Ranogajec.

Inače, Ranogajec je na čelu HOK-a od 2011. godine. Član je Saborskog Odbora za gospodarstvo i Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović, podsjećaju u HOK-u.