Izvješće o Agrokoru

Dobit koncerna 1,7 mlrd. kuna, najuspješnija kompanija u prvih 11 mjeseci bio je Konzum

Tijekom prvih 11 mjeseci prošle godine dobro su poslovale i tvrtke iz segmenta Prehrane, koje su ostvarile bolje rezultate od plana, kažu u Izvanrednoj upravi Agrokora.
Pogon Jamnice, Konzum i pogon Leda
 Neja Markičević / Konstanca Mitrović / Dragan Matić / Hanza Media

U prvih 11 mjeseci prošle godine, 16 kompanija iz sastava Agrokora ostvarilo je nešto više od 21,5 milijardi kuna prihoda, dok je operativna dobit u tom razdoblju iznosila oko 1,7 milijardi kuna, priopćili su danas popodne iz Agrokora.

Redovito mjesečno izvješće o poslovanju Agrokora, 21. po redu, donosi poslovne rezultate u prvih 11 mjeseci 2018. Najuspješnija kompanija u tom razdoblju bio je, ističu u Agrokoru, Konzum, čija je EBITDA premašila plan za 157,9 milijuna kuna, ili preko 60 posto, dok su prihodi bili 111 milijuna kuna, ili 1,4 posto, iznad plana. Inače, ukupni prihodi Konzuma u prvih 11 mjeseci iznosili su više od 8,1 milijardi kuna, dok je EBITDA, prema preliminarnim podacima, iznosila 420,7 milijuna kuna. Stoga je Konzum, poručuju iz Agrokora, i glavni nositelj operativne dobiti u segmentu Maloprodaje i veleprodaje.

Tijekom prvih 11 mjeseci 2018. dobro su poslovale i kompanije iz područja Prehrana, u kojem gotovo sve tvrtke ostvaruju veću dobit od planirane. S druge strane, kompanije iz segmenta Poljoprivrede u istom su razdoblju imale podbačaj prihoda i operativne dobiti u odnosu na plan, a to kompenziraju, poručuju iz Izvanredne uprave, optimizacijom troškova i jačanjem drugih aktivnosti.

U priopćenju Agrokora ističe se i da su sva buduća zrcalna društva Grupe Agrokor i službeno dobila nova imena, koja će zaživjeti po završetku implementacije nagodbe vjerovnika. Novi nazivi sastoje se od starog imena, koje je zadržano zbog očuvanja vrijednosti brendova kompanija, i dodatka plus. S druge strane, krovna kompanija Agrokor će do kraja siječnja dobiti potpuno novo ime i neće više koristiti naziv Agrokor, zaključuje se u priopćenju. Ne navode, međutim, koji će joj biti nov naziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:17