Bez konkretnih rokova

Croatia Airlines priprema natječaj za financijskog savjetnika - objavit će ga 'vrlo skoro'

AUTOR:

OBJAVLJENO:

28.8.2018. u 14:54

AUTOR:

OBJAVLJENO:

28.8.2018. u 14:54

Reisen, Deutschland, Hessen, Frankfurt am Main, Flughafen, October 18. Eine Airbus A320-214 der Croatia Airlines mit der Kennung 9A-CTJ. (Photo by Ulrich Roth, www.ulrich-roth.com) +++ Foto ist honorarpflichtig +++, Image: 353480457, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Croatia Airlines, ilustracija

Croatia Airlines (CA) priprema natječaj za izbor financijskog savjetnika uz čiju će pomoć izraditi model dokapitalizacije i pronalaska strateškog partnera, rekli su u utorak na upit Hine iz te kompanije, dodajući da bi natječaj trebao "vrlo skoro zaživjeti".

Napominjući kako točan rok za objavu natječaja, kao ni drugi rokovi oko njegove provedbe nisu još precizirani, iz CA-a podsjećaju da je Nacionalnim planom reformi za 2018. godinu uz ostalo definiran i cilj za tu kompaniju: osigurati njezin daljnji razvoj te jačanje konkurentskih prednosti i pozicije.

- Definirano je da je cilj CA-a proširenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela, što će se provesti kroz kvalitetno strateško partnerstvo, te uz nužnu dokapitalizaciju kompanije. Sukladno tome, u CA-u je u pripremi pozivni natječaj za dostavu ponuda nabave usluga financijskog savjetnika s ciljem izrade odgovarajućeg modela, koji će koristiti za dokapitalizaciju i pronalaženje strateškoga partnera - odgovorili su iz CA.

Da uprava CA-a pokreće postupak izbora strateškog partnera odnosno prvo savjetnika natječajem koji će pomoći naći odgovarajući model za to, prošlog je tjedna prije sastanka užeg kabineta Vlade izjavio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Tada je rekao da će "uprava CA-a raspisati natječaj za konzultanta" i da se "ide prema pronalasku strateškog partnera, i to ovih dana".

Iz Ministarstva su na upit Hine u utorak kazali da tome nemaju što dodati, pa ni o rokovima, kao i da taj postupak provodi uprava CA-a.