Nema štrajka

Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva domaća i inozemna odredišta

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2018. u 16:16

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2018. u 16:16

Reisen, Deutschland, Hessen, Frankfurt am Main, Flughafen, October 18. Eine Airbus A320-214 der Croatia Airlines mit der Kennung 9A-CTJ. (Photo by Ulrich Roth, www.ulrich-roth.com) +++ Foto ist honorarpflichtig +++, Image: 353480457, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Croatia Airlines u srijedu je priopćila da je i dalje na snazi privremena mjera Županijskog suda u Zagrebu o zabrani štrajka zbog koje tvrtka nastavlja obavljati sve planirane letove.

Županijski sud u Zagrebu je odgodio donošenje konačne odluke o zakonitosti štrajka u Croatia Airlinesu, koji je najavio sindikat ORCA zahtijevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Na današnjem je četverosatnom ročištu sud saslušao svjedoke, dok će konačnu odluku donijeti sutra u 12 sati.

Iz Croatia Airlines ističu da je i dalje na snazi privremena mjera zabrane štrajka donesena dan prije, u skladu s kojom je uprava odlučila nastaviti obavljati sve planirane letove u sva domaća i inozemna odredišta. Pritom su naglasili da će putnicima bez ikakvih ograničenja biti pružena cjelovita usluga zračnoga prijevoza u skladu s njihovim očekivanjima.

Uprava naglašava da neovisno o ishodu, svoje odnose sa socijalnim partnerima želi uređivati konstruktivnim dijalogom unutar tvrtke, a ne sudskim sporovima.

- Zbog zaštite interesa tvrtke i svih zaposlenika, putnika i hrvatskog turističkog proizvoda, još jednom se poziva sindikat ORCA na povratak u kolektivne pregovore te da svoje zahtjeve svede u realne okvire koji neće ugroziti financijsku stabilnost i održivost budućeg poslovanja tvrtke - poručili su iz Croatia Airlinesa.

Prema podacima uprave, štrajk bi uzrokovao gubitke do 800.000 eura po danu njegova trajanja, a utjecao bi na gotovo 7.000 putnika dnevno.