Veliko priznanje

Časopis Global Finance odlučio: PBZ banka Zagreb najbolja je digitalna banka u Hrvatskoj

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.8.2018. u 13:56

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.8.2018. u 13:56

Zagreb, 020213.
Poslovnica Privredne banke Zagreb u Rackoga.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media

Zgrada PBZ-a u Zagrebu

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb (PBZ), najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj u 2018. godini, priopćeno je u četvrtak iz PBZ-a.

PBZ je odabran u sklopu Global Financeove 19. po redu objave godišnje nagrade za najbolje digitalne banke svijeta  - World’s Best Consumer Digital Banks 2018.

U PBZ-u se, kako se navodi, manje od četiri posto transakcija obavlja u poslovnicama pri čemu raste broj korisnika digitalnog bankarstva. Na internetskom i mobilnom bankarstvu mjesečno se obavi oko 1,7 milijuna transakcija, kažu u PBZ-u.

Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa Global Finance s dobitnicima odabranim iz Afrike, Azije i Pacifika, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, sjeverne Amerike i zapadne Europe.

Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa (tvrtke za konzalting i tehnologiju) te urednika časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor u prvom krugu, kaže se u priopćenju.

Najbolje banke izabrane su prema kriterijima snage strategije za privlačenje i usluživanje digitalnih klijenata, broju klijenata koji prelaze na digitalnu ponudu, širini ponude proizvoda, materijalnim dobicima od digitalnih inicijativa te dizajnu i funkcionalnost web/mobilnih stranica.