Investicija od 11 milijuna kn

Carlsberg iz novog skladišta u Koprivnici ciderom opskrbljuje 20 zemalja

Uložili su značajna sredstva i u uređenje novih vanjskih manipulativnih površina
Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice, Helle M. Petersen, predsjednica Uprave Carlsberg Croatia i Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj
 Carlsberg Croatia / Carlsberg Croatia

Carlsberg Croatia otvorio je u utorak u Koprivnici novo skladište u koje je investirao gotovo 11 milijuna kuna, izvijestili su iz te tvrtke.

Ukupna vrijednost investicije je 10,8 milijuna kuna od čega se najveći dio odnosi na dogradnju skladišta od gotovo 2.000 četvornih metara, navodi se u priopćenju.

Carlsberg Croatia uložio je značajna sredstva i u uređenje novih vanjskih manipulativnih površina od 3.500 četvornih metara.

Investicija u novi skladišni prostor znači da će Carlsberg Croatia moći skladištiti dodatnih desetak tisuća hektolitara piva i cidera prije nego krenu na put prema krajnjim potrošačima, ističu iz tvrtke.

Napominju kako iz pivovare u Koprivnici Carlsberg Croatia na tržište ne stavlja samo pivo nego i cider, koji šalje u 20-ak zemalja.

U Koprivnici se tako obavlja cjelokupna proizvodnja, od fermentacije do gotovog proizvoda, i iz pivovare Somersby cideri putuju na četiri kontinenta – Europu, Aziju, Afriku i Ameriku.

Carlsberg Croatia / Carlsberg Croatia
Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, Helle M. Petersen, predsjednica Uprave Carlsberg Croatia i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice

Direktor Lanca opskrbe kupaca Carlsberg Croatia Goran Vukelić kazao je kako su uz investicije u prostor investiralo i u opremu, odnosno strojeve, kako bi zaposlenici lakše mogli obavljati svoj posao.

U tim su investicijama bile angažirane lokalne kompanije, bilo direktno kao izvođači radova poput koprivničke podružnice Tehnike, bilo da su angažirani podizvođači iz Koprivnice ili koprivničke regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:37