Briga za radnike

Brodosplit među prvima u svijetu uveo novi sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti

Riječ je o novoj međunarodnoj normi koja se dodjeljuje za sustave upravljanja zdravljem i sigurnosti
Predstavnik certifikacijske kuće Bureau Veritas Željko Pehar uručio je certifikat Zoranu Kunkeri, izvršnom direktoru i članu Uprave Brodosplita
 Brodosplit Press

Iz Brodosplita su priopćili da su među prvima u svijetu uveo novi sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu. Tom prigodom je Brodosplitu održana svečana dodjela certifikata ISO 45001:2018, nove norme za sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu. Predstavnik certifikacijske kuće Bureau Veritas Željko Pehar uručio je certifikat Zoranu Kunkeri, izvršnom direktoru i članu Uprave Brodosplita, uz čestitke za dobro obavljen posao izgradnje i primjene novog sustava. Riječ je o novoj međunarodnoj normi, koja se dodjeljuje za sustave upravljanja zdravljem i sigurnosti, za dobru i učinkovitu praksu sustava upravljanja na području zdravlja i sigurnosti.

- Ovo postignuće kao jedna od značajnih komparativnih prednosti Brodosplita s obzirom na sve veće zahtjeve kupaca, rezultat je vrijednog timskog rada tijekom 9 mjeseci od objave nove norme ISO 45001:2018, kao zamjene za normu OHSAS 18001:2007, po kojoj se Brodosplit certificirao do sada. Usklađenjem svog sustava upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu sa zahtjevima nove norme ISO 45001:2018, Brodosplit je među prvima osigurao primjenu trenutno najbolje svjetske prakse u ovom području upravljanja, istaknuo je Zoran Kunkera, izvršni direktor i član Uprave Brodosplita.

Sustav je certificiran na razini matičnog društva Brodograđevna industrija Split, dioničko društvo i uključuje sva društva-kćeri grupacije Brodosplit. Kao preduvjet uspjeha izgradnje i primjene ISO sustava, Brodosplit od prvog trenutka dosljedno ispunjava osnovni zahtjev nove serije ISO normi, u punoj uključenosti najviših rukovodnih razina od izvršnog direktora i članova uprave do direktora sektora, službi i uključenih društava te njihovih najbližih suradnika.

- Brodosplit je jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe koja je certificirala svoj sustav upravljanja zaštite zdravlja i sigurnosti s ovom normom. Projekt implementacije i certifikacije ovog sustava je definitivno još jedan uspješan projekt u slijedu uspješnih poslovnih događaja kompanije od trenutka njezine privatizacije te dokaz posvećenosti managementa i svekolike skrbi za zaštitu zdravlja i sigurnosti svojih radnika. Radi se o normi čiji je fokus na radniku i na zaštiti zdravlja i sigurnosti radnika, a štiteći svoje ljude kao najznačajniji i najdragocjeniji resurs kompanija štiti i sebe, svoj svekoliki poslovni sustav i kontinuitet poslovanja, naglasio je Željko Pehar, predstavnik certifikacijske kuće Bureau Veritas.

Grupa Brodosplit još od 2006. godine izgrađuje i unapređuje integrirani sustav upravljanja kvalitetom, okolišem, zdravljem i sigurnosti na radu, te energijom po normama ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 (OHSAS 18001) i ISO 50001, uz centralizirano upravljanje ovim sustavom. Jedno od područja sustavnog rada Brodosplita u narednom periodu je intenziviranje suradnje s dobavljačima i kooperantima u smislu primjene zahtjeva ISO normi, pa tako i norme ISO 45001:2018 radi sve većih zahtjeva kupaca.

Bureau Veritas Croatia će, sukladno ugovoru o certifikaciji, vršiti godišnje nadzorne provjere funkcioniranja te periodičko recertificiranje sustava upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:49