Novi pogoni

Braća Pivac grade proizvodnu halu za pršutanu, cijela investicija vrijedi 10 milijuna eura

AUTOR:

OBJAVLJENO:

16.10.2018. u 12:55

AUTOR:

OBJAVLJENO:

16.10.2018. u 12:55

Sibenik, 131217.
Mijat Krnic vlasnik prsutoreznice Krnic na sibenskoj trznici
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

Mesna industrija (MI) Braća Pivac izgradila je u gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca prvu proizvodnu halu za pršutanu, a postavljaju se i nosivi stupovi za drugu.

Na trima parcelama ukupne površine 32.695 četvornih metara smještenih u gospodarskoj zoni nedaleko od autocestovnog čvora Ravča, MI Braća Pivac završava prvu fazu investicije vrijedne više od 10 milijuna eura, koja obuhvaća izgradnju pršutane površine veće od 9.500 četvornih metara.

Izgradnjom proizvodne hale u GZ Ravča objedinit će se proizvodni procesi koji se trenutno odvijaju na trima različitim lokacijama i zaokružiti cjelokupan proces proizvodnje suhomesnatih proizvoda u novom visokofunkcionalnom pogonu ukupnog kapaciteta 4.500 tona.

Nova pršutana trebala bi proizvoditi više od 300.000 komada dalmatinskog pršuta zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla, te preko 2.200 tona dalmatinske pancete, kraškog vrata i dalmatinske pečenice.

Proizvodni proces obavljat će se po najvišim standardima u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustavom HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, sustavom upravljanja kvalitetom ISO 9001 kao i po specifikaciji zaštite oznake zemljopisnog podrijetla, najavljuju u MI Braća Pivac.