Širenje na obalu

Bolt je od danas dostupan u Šibeniku i Zadru, vožnje plaćene karticom 50 posto jeftinije

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

14.5.2019. u 12:08

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

14.5.2019. u 12:08

Bolt

Bolt je stigao i u Zadar

Nakon što je prošli tjedan započeo poslovati u Splitu i Dubrovniku, Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev s preko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja svijeta, od danas je dostupan u Šibeniku i Zadru. Korisnicima nudi povoljne vožnje, a vozačima partnerima veću mogućnost zarade zbog manjih naknada.

Jednako kao i prilikom lansiranja Bolta u Splitu i Dubrovniku, korisnici u Šibeniku i Zadru mogu očekivati popust od 50 posto na vožnje plaćene karticom. Dodatna pogodnost za korisnike je i besplatna prva vožnja ako koriste kod HISIBENIK, odnosno HIZADAR.

Procijenjena cijena usluge prijevoza za odabranu rutu vidljiva je prilikom naručivanja vožnje. U Zadru naknada za početak vožnje iznosi devet kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je pet kuna. U Šibeniku je naknada za početak vožnje šest kuna, vrijeme vožnje 90 lipa po minuti te cijena vožnje po kilometru četiri kune.

Bolt je pošteniji prema vozačima partnerima te im naplaćuje 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede putnicima i vozačima. Tako Bolt stvara veliku mogućnost zarade za vozače te stvara održivu uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

- Na ovaj način građanima, ali i turistima u Šibeniku i Zadru, olakšavamo i ubrzavamo kretanje gradom, osobito tijekom ljetne sezone. Nakon našeg nedavnog pokretanja Bolta u Splitu i Dubrovniku, plan je da u skorom roku pokrijemo i cijelu našu obalu jer nam je cilj da što veći broj ljudi ima bolji izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom. Bolt je ustrajan u svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim, jednostavnijim i jeftinijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi. Stoga je širenje poslovanja na obalu, gdje tijekom ljetnih mjeseci vladaju gužve, razumljiv potez - poručio je Daniel Tutić, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Boltove usluge uključuju prijevoz na zahtjev, s autima i motorima, kao i uslugu dijeljenja električnih romobila te je u planu lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka je nakon samo pet godina poslovanja postala vodeća europska tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev.

Bolt, bivši Taxify, je vodeća europska platforma koja je usmjerena na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz. Platformu je osnovao Markus Villig, a pokrenuta je 2013. godine. Bolt je jedna od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa. Bolt ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja diljem svijeta.