Najbolja poduzetnička ideja

Bjelovarski startup zbog svog Predatora za fitness dobio nagradu od 100 tisuća kuna

Nagradu u sklopu natječaja Startup Bjelovar 2018 dobila je tvrtka „Ferrodus“ Vedrana Presečkog
Vedran Presečki, Ferrodus
 Grad Bjelovar

Nagradu od čak 100 tisuća kuna za najbolju poduzetničku ideju u sklopu natječaja Startup Bjelovar 2018, danas je dobila tvrtka „FerrodusVedrana Presečkog, koja će zahvaljujući tome ubrzati razvoj i komercijalizaciju inovativnog proizvoda namijenjenog tržištu fitness industrije, bezmotorne trake za trčanje, koju su nazvali Predator Hunt V2F.

„Dosad smo proizvod razvijali vlastitim novcem, a ovaj novac dat će nam dodatan vjetar u leđa. Postoji i mogućnost povećanja broja zaposlenih“, rekao je Presečki. Trenutno ih je u tvrtki troje.

Sa svojom „bezmotornom trakom za trčanje u luku s ferrofluid kočnicom“ ta bjelovarska tvrtka cilja na globalno tržište teško oko 50 milijardi dolara, napomenuo je.

Ukupno je bilo čak 26 prijava na bjelovarski startup natječaj, prvi takve vrste u tom gradu.

„Stimuliramo projekte koji stvaraju i inoviraju i želimo potaknuti naše ljude da se ohrabre svoje poduzetničke ideje provesti u djelo. Naime, da od 100 ideja jedna jedina uspije, moguće je zaposliti ljude i stvarati novu vrijednost dugo vremena. Jedan Plivin azitromicin ili Podravkina Vegeta desetljećima hrane tisuće obitelji, što znači da s jednom dobrom idejom moguće puno toga promijeniti. A za to treba probati i ne se dati obeshrabriti na prvoj prepreci,“ izjavio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrvatsko udruženje menadžera CROMA također daje pobjedniku stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, za tri startupa HUM-CROMA i Udruga poslovnih anđela CRANE osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja, objavili su iz Grada Bjelovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:54