Duhanska industrija

BAT ove godine uprihodio 12 mlrd. £, sve veći rast prihoda od novih kategorija proizvoda

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.8.2019. u 14:12

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.8.2019. u 14:12

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
Kanfanar, 290417.
Tvornicu duhana Rovin preuzeo je British American Tobacco sto se moze vidjeti i po natpisima na reklamnim stupovima u krugu tvornice u Kanfanaru.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Tvornica BAT-a u Kanfanaru

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača duhanskih proizvoda British American Tobacco (BAT) u prvih šest mjeseci ove godine uprihodio je više od 12 milijardi funti te je zabilježio operativnu dobit od 5,1 milijardi funti.

Rastu prihoda većem od četiri posto u najvećoj mjeri BAT može zahvaliti prodaji klasičnih duhanskih proizvoda, pojasnio je Jack Bowles, izvršni direktor kompanije, no i u novim kategorijama proizvoda bilježe rast prihoda. Preciznije, prihodi od uređaja za zagrijavanje duhana, e-cigareta i modernog oralnog duhana porasli su 27 posto u odnosu na isto razdoblje lani na 531 milijuna funti.

BAT je pritom uređajima za zagrijavanje duhana uprihodio četiri posto više, 301 milijun funti, prihodi od e-cigareta skočili su za visokih 58 posto na 183 milijuna funti, dok su prihodi od modernog oralnog duhana porasli čak 284 posto na 47 milijuna funti.

- S novim proizvodima koje ćemo predstaviti u drugoj polovici godine planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja 2019. Usporedno s procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvarujemo rast vrijednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te dodatno investiramo u nove kategorije - izjavio je Bowles.