Otvaranje prilika

Američki veleposlanik i studenti posjetili našu tvrtku koja je u 4 godine rasla 4000 posto

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku U OVOJ HRVATSKOJ TVRTKI ŽELE SE ZAPOSLITI MLADI AMERIKANCI U četiri godine narasli su 4000 posto, rade sa Coca-Colom i Facebookom, a posjetio ih je i jedan poseban gost: 'Drago nam je jer oni koji mogu utjecati na zakone moraju vidjeti što se događa na terenu'
Veleposlanik SAD-a Robert Kohorst u posjetu hrvatskoj IT kompaniji Q
 Q Software/Press

Sjedište zagrebačke IT tvrtke Q posjetio je američki veleposlanik W. Robert Kohorst, a predstavnici Q-a s veleposlanikom su razgovarali o poslovanju tvrtke na području SAD-a, projektima i daljnjim planovima.

Veleposlanika Kohorsta, koji i sam dolazi iz poslovnog svijeta, posebno je zanimala poslovna strategija Q-a na američkom tržištu te s kojim se izazovima susreću. Razgovor je tekao i u smjeru bilateralnih odnosa SAD-a i Hrvatske te kako američka ambasada dodatno može pomoći hrvatskim kompanijama u SAD-u, ali i američkim investitorima u Hrvatskoj.

- Drago nam je da smo imali priliku ugostiti američkog veleposlanika Kohorsta te mu predstaviti Q i projekte koje smo radili za američko tržište. Razmjena znanja i iskustva je ključna jer oni koji mogu utjecati na zakone moraju čuti iz prve ruke što se događa na terenu. Upravo zato nam je bilo drago podijeliti naša iskustva s veleposlanikom - poručio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Osim veleposlanika, Q su ove godine posjetile i tri grupe američkih studenata, i to sa sveučilišta Quinnipiac, Michigan i Redlands. Za ukupno 110 studenata od posebnog interesa bila je sama priča o uspjehu Q-a budući da je Q narastao gotovo 4000 posto u protekle četiri godine, a njih nekoliko izrazilo je želju za zaposlenjem u ovoj hrvatskoj kompaniji.

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services. Dodatno, lani su, upravo u Americi, nagrađeni za izvrsnost brenda, primivši nagradu REBRAND 100® i to s američkim HP-om i Cadillacom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:11