Izvrsni rezultati

Allianz ostvario najveću operativnu dobit u svojoj povijesti

U Allianzu su posebno zadovoljni rastom neživotnih osiguranja u prošloj godini, ističe se u priopćenju njemačkog osiguravatelja, koji posluje i u Hrvatskoj
Allianz Arena
 Michaela Rehle / REUTERS

Dioničari Allianza, njemačke osiguravajuće kuće, koja posluje i u Hrvatskoj, trebali bi dobiti dividendu od devet eura po dionici, predložio je Upravni odbor Allianza po objavi rezultata poslovanja u 2018. godini, koje ocjenjuju rekordnima.

Dividenda od devet eura po dionici veća je 12,5 posto u odnosu na dividendu za 2017. godinu, koju su dioničari Allianza dobili lani, a koja je iznosila osam eura po dionici. U Allianzu pritom ističu kako su 2018. godinu zaključili s operativnom dobiti nešto većom od 11,5 milijardi eura, što je 3,7 posto više nego godinu ranije. Radi se o operativnoj dobiti, ističu u Allianzu, blizu gornje granice ciljanog iznosa za 2018. godinu. Osnovna dobit po dionici u 2018. godini iznosila je 17,43 eura, ili 14,4 posto više nego u 2017. godini.

Allianz je prošlu godinu zaključio s ukupnim prihodima od 130,6 milijardi eura, ili 3,5 posto više nego u 2017. godini, pokazuje izvješće o rezultatima poslovanja Allianza u 2018. godini. Neto prihodi pripisivi dioničarima lani su porasli 9,7 posto, na 7,5 milijardi eura.

- Allianz je u 2018. godini ostvario izvrsne rezultate. Operativna dobit iznosila je 11,5 milijardi eura i tako se približila gornjoj granici najavljenog ciljanog raspona Grupe od 10,6 do 11,6 milijardi eura - poručio je, kako stoji u priopćenju, Giulio Terzariol, glavni financijski direktor Allianza.

U Allianzu su posebno zadovoljni rastom neživotnih osiguranja u prošloj godini. Bruto zaračunata premija u tom segmentu osiguranja lani je iznosila 53,6 milijardi eura, što je 2,6 posto više nego godinu ranije, dok je broj polica porastao četiri posto. No, rast je, kako pokazuju podaci, zabilježen i u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja, te imovinom pod upravljanjem.

Sličnom iznosu operativne dobiti, 11,5 milijardi eura, u Allianzu se nadaju i u ovoj godini, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:56