Rezultati prvog tromjesečja

Adris i na početku ove godine nastavio trend uspješnog poslovanja

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.4.2018. u 12:52

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.4.2018. u 12:52

Nin, 220915.
Cromaris, vodeci hrvatski proizvodjac brancina i orade te deseti najveci proizvodjac te ribe u svijetu, danas je otvorio novoizgradjeno mrijestiliste u Ninu. Novo mrijestiliste ove tvrtke u vlasnistvu Adrisa je vrijedno 130 milijuna kuna sto ga cini najvecom trenutnom investicijom u hrvatsko ribarstvo.
Na fotografiji: Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / HANZA MEDIA

Ante Vlahović, Adris grupa

Prvo ovogodišnje tromjesečje Adris grupa zaključila je s neto dobiti od 18 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju danas objavljeni rezultati poslovanja Adrisa.

Ukupni prihodi Adrisa u prvom su kvartalu dosegli 1,28 milijardi kuna, što je 12 posto više nego u prvom tromjesečju prošle godine. Pritom su prihodi od prodaje roba i usluga porasli čak 21 posto, te su u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosili 970 milijuna kuna. U Adrisu ističu kako se time nastavljaju trendovi pozitivnog poslovanja.

U Rovinju su zadovoljni rezultatima poslovanja u turističkom dijelu tvrtke, koji obuhvaća Maistra grupu. To ilustriraju podatkom da je trenutni booking, u usporedbi s lanjskim, 14 posto bolji. Ističu i kako nastavljaju s investicijama u turističkom sektoru, te da planirana ulaganja u turističkom dijelu u ovoj godini iznose preko 500 milijuna kuna.

Velik skok poslovnih rezultata u prvom ovogodišnjem tromjesečju imao je i Cromaris. Ta je Adrisova tvrtka, naime, gotovo utrostručila neto dobit u prvom kvartalu u odnosu na isti lanjski kvartal, pa je ona iznosila 5,2 milijuna kuna. Cromaris je u prva tri mjeseca ostvario i rast prodaje od 22 posto, tvrde u Rovinju.

Croatia osiguranje je, pak, prvo tromjesečje zaključila s neto dobiti od 101,5 milijuna kuna, ili 50 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U Adrisu ističu kako je Croatia osiguranje zadržala lidersku poziciju na tržištu osiguranja u Hrvatskoj, te je ostvarila ukupnu zaračunatu bruto premiju od 958 milijuna kuna, što predstavlja rast od šest posto. Kada je riječ o Grupi Croatia osiguranje, zaračunata bruto premija iznosila je nešto manje od 1,1 milijardu kuna, ili sedam posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci Adrisa.

- Rezultati koje ostvarujemo potvrda su uspješne transformacije naše tvrtke, ustrajnog provođenja strategije rasta i razvoja te dugoročne održivosti naših poslova. Uz organski rast, ustrajat ćemo na akvizicijama koje dodaju vrijednost našim poslovima, osobito u turističkom dijelu Grupe - poručio je Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe.