POMOĆ UKRAJINCIMA

Splitska sveučilišna zajednica još jedanput pokazala veliko humanitarno srce

Humanitarci iz Splita

 Unist.hr
Prikupljeni su prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine za raseljene osobe iz Ukrajine koje su svoj privremeni dom pronašli u SDŽ-u

Sveučilište u Splitu u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split prikupilo je prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za raseljene osobe iz Ukrajine koje su svoj privremeni dom pronašli u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Humanitarna akcija trajala je pet dana, a pomoć se prikupljala na svim fakultetskim sastavnicama, odjelima i samostalnim studijima Sveučilišta u Splitu.

Prilikom predaje prikupljene pomoći Gradskom društvu Crvenog križa Split, ravnatelj, Tomislav Gojo, zahvalio je Sveučilištu u Splitu na ovoj hvalevrijednoj akciji i empatiji koju su svi oni koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći pokazali prema prognanima iz Ukrajine.

Marijan Bašić, koordinator i voditelj infrastrukture i infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Splitu, zahvalio je svim studentima i svim zaposlenicima što su opet pokazali veliko srce i jedinstvo kada je trebalo pomoći ljudima u nevolji. U pet dana prikupljeno je, dupkom puna tri kombija, neophodnih prehrambenih i higijenskih potrepština. Marijan Bašić zahvalio se i rektoru Draganu Ljutiću koji je prepoznao trenutak i pozvao cijelu splitsku sveučilišnu zajednicu da pokaže solidarnost prema potrebitima. "Danas sam posebno ponosan što sam član splitske sveučilišne obitelji", zaključio je Marijan Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:54