PORUKA S MEDVEDGRADA

Žene uputile poziv Hrvatskoj na aktivniji život, dobile i korisne savjete za usporavanje starenja

Aktivna Hrvatska

 PROMO
Četrdesete su nove 30-e, samo su puno bolje... Posebice ako se pobrinete da budu zdravije i aktivnije, rekla je Karmen Matković - Melki

Posebnim radionicama za žene iznad 40-e godine započela je deseta sezona Aktivne Hrvatske. Povijesna utvrda Medvedgrad u Parku prirode Medvednica bila je domaćin za više od 80 žena koje su imale priliku poslušati savjete kako se nositi s godinama, biti vedrije, ali i kako usporiti starenje lica te vježbama popraviti zdravstveni status. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

image
PROMO

“Bilo je lijepo vidjeti toliki broj nasmiješenih lica, unijeli su malo svježine u ove tmurne dane. Lijepo je bilo za promjenu pričati o ljubavi, toleranciji, empatiji. Odmaknuti se od priča o ratu, sivilu. Unijeti dašak pozitivnosti i ženske energije u ovaj svijet. Sretna sam što sam dio ove priče uz Aktivnu Hrvatsku i njezinih dugih deset godina postojanja - izjavila je psihologinja Ana Čerenšek iz Mentalnog treninga, koja je jednosatnom radionicom istaknula: “Svijet se nakon 40-e mijenja, ne zato što se drugi mijenjaju oko nas, već zato što se napokon mijenjamo mi same - postajemo dovoljno hrabre i odvažne kako bismo prihvatile sebe, razvile blagost i empatiju koja nas čini boljima za sebe i efikasnijima u odnosima s drugima“.

image

Ana Čerenšek

PROMO

Veliku pozornost izazvala je radionica pilatesa za lice instruktorice Jelene Ataybeki. Vježbe za lice idealan su način prevencije i korekcije pojava na licu kao što su opuštena koža, dinamički nabori na koži (uzrokovani mimikom), ptoza gornjeg kapka, stvaranje tamnijih i nabubrenih podočnjaka, gubitak volumena na području obraza te opustena linija čeljusti ili dupli podbradak.

“Na radionici smo pokazali prirodnu metodu njege lica uz vježbe. Žene ih mogu izvoditi u vlastitom domu uz malo vremena i volje da budu dosljedne. Nadam se da smo im otkrili nešto novo što će dalje implementirati u svakodnevnom životu”, izjavila je Jelena Atabeyki.

image

Jelena Ataybeki

PROMO

Karmen Matković - Melki iz Definicije Hrane na nutricionističkom predavanju je istaknula: “Četrdesete su nove 30-e, samo su puno bolje... Posebice ako se pobrinete da budu zdravije i aktivnije! U ranijim fazama života većina žena nerijetko je posvećena edukaciji, karijeri, majčinstvu i nema previše vremena samo za sebe... Stoga u 40-ima napokon dolazi njihovih pet minuta... U kontekstu prehrane, opterećenja o postizanju idealne tjelesne mase kroz rigorozne dijete napokon se zamjenjuju željom postizanja i održavanja zdravije tjelesne mase, odabirom one hrane koja osigurava sve potrebne nutrijente. Idealni prehrambeni model za većinu žena u najljepšim godinama je protuupalna prehrana temeljena na principima mediteranske kuhinje, u kojoj obiluju plava riba, maslinovo ulje, cjelovite žitarice, fermentirani mliječni proizvodi, sezonsko povrće, voće i aromatični začini. Sve se zaokruži čašom crnog vina, po mogućnosti u dobrom društvu s obitelji i prijateljima. Ovakva prehrana osigurava važne vitamine i mineralne tvari uz zaštitne protuupalne i antioksidativne nutrijente važne za žensko zdravlje i vitalnost“.

image

Karmen Matković - Melki

PROMO
image

Karla Kaurić

PROMO

Radionice na Medvedgradu vodila je Renata Sopek, a iz trenerskog tima polaznice je savjetovala Karla Kaurić. Posebna atrakcija bio je PhotoBox Photo Booth koji će vježbače pratiti po gradovima.

Artisan pekara Kroštula pripremila je zdravi obrok koji je oduševio polaznice. PIK Vrbovec svim je polaznicama darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, a Rajska rajčice. Nutribullet je pripremio zdravi napitak za osvježenje. Podravka je darovala EVA - riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima. Za hidraciju tijekom zdravog jutra tu su Jana i Mg Mivela. EWO Pharma darovala je Perskindol proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Partneri projekta su INA - čista snaga, Janaf - jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Idući trening Aktivne Hrvatske je u Zadru u subotu, 9. travnja, zatim u Umagu 7. svibnja pa u Vodicama 28. svibnja, Dubrovniku, Splitu, Petrčanima, Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

image
PROMO
image

Jelena Ataybeki, Renata Sopek i Karla Kaurić

PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:57